Lomborg træt af Gores overdrivelser

Al Gore overdrev i sin Nobel-takketale, siger Bjørn Lomborg.

Bjørn Lomborg er træt af, hvad han kalder Al Gores overdrivelser - senest i spørgsmålet om, hvorvidt Nordpolen kan være smeltet om syv år. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANNIE GARCIA

Miljødebattøren Bjørn Lomborg går endnu engang til angreb på den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore, som i går modtog Nobels Fredspris.

Det sker, efter at Gore i en tale i forbindelse med prisoverrækkelsen fremførte påstanden om, at Nordpolen kan smelte om syv år. FN siger, at det kan ske i 2050, og det er typisk Al Gore, siger Lomborg til den norske netavis VG Nett.

Gore talte på baggrund af oplysninger fra forskere i US Navy, som siger, at isen på Nordpolen kan smelte om sommeren allerede om syv år. Til det siger Lomborg:

»Ja, Nordpolen vil på et tidspunkt blive helt isfri om sommeren. Men det er karakteristisk for Gore, at han bare viser de værste forudsigelser og fortæller om resultaterne i en rapport, ingen endnu har set.

For Lomborg var dette bare et nyt eksempel på det, han mener er Gore-overdrivelser, som når Gore i sin film "En ubehagelig sandhed" hævder, at vandstanden i verden kan stige med seks meter. FN skrev i sin seneste rapport 18 til 59 centimeter.

»FNs klimapanel, som mere berettiget fik Nobelprisen, spår, at isen på Nordpolen vil smelte om sommeren en gang efter 2050. Men de skal selvfølgelig også tage hensyn til andet end de værste spådomme. De må også forholde sig til den store mængde af langt mindre skræmmende information,« siger Lomborg.