LGs nye G3-topmobil skal banke de andre

Skærmopløsningen slår både Samsungs Galaxy S5 og Apples iPhone 5S. LG håber på stort salg - og har sat prisen ned.

G3-telefonen er LGs nye toptelefon. Den kommer i handelen verden over i løbet af sommeren. Foto: LG Fold sammen
Læs mere

Prisen har fået et tryk på den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics' nye toptelefon, G3, der skal skaffe LG sorte tal på salgskurverne igen.

G3-telefonen har en skærm på 5,5 tommer med en opløsning, der er næsten dobbelt så stor som forgængeren G2 og højere end Samsungs konkurrerende Galaxy S5. Den er også langt højere end Apples iPhone 5S-skærm. G3 kommer til at koste seks procent mindre i Sydkorea. Dermed håber LG at kunne nå et salg på 10 millioner styk.

G2-telefonen, som blev lanceret i august 2013, menes at have solgt i lidt over fem millioner eksemplarer.

Laserfokus i kameraet

G3-telefonen, som blev præsenteret i seks byer 27. maj, har på bagsiden fået metalfilm for at give den et mere poleret præg. Den er udstyret med laserfokus i kameraet, som tager billeder i en opløsning på 13 megapixler, og som skal sikre, at telefonen hurtigere stiller skarpt på motiverne. Kameraet kan filme i den nye ultra-HD-kvalitet (også kaldet 4K), altså med 3.840 x 2.160 billedpunkter. Også kameraet på forsiden er blevet skruet op i højere kvalitet.

G3 er den hidtil tyndeste fra LG. Den måler 146,3 x 74,6 x 8,9 millimeter og vejer 149 gram. Den rummer en firkerneprocessor og kører med Android 4.4 som styresystem som flertallet af verdens smartphonetelefoner.

Knapperne er væk

Der er ingen knapper på siden eller på toppen af telefonen, kun en vække-/slumreknap på bagsiden under kameraet. Man banker på skærmen for at vække telefonen. Tastaturet, som kaldes frem på skærmen, kan justeres i størrelsen, så det bliver lettere at ramme tasterne.

G3 sælges fra 28. maj i Sydkorea og vil derefter nå ud i verden. Den kommer til Danmark i sidste uge af juni og vil koste 5.000 kroner for udgaven med 16 gigabytes hukommelse og 5.500 kroner for 32 gigabytes.

LGs mobildivision måtte i januar-marts tage et underskud på ni milliarder won eller 48 millioner kroner. Det er især kinesiske mobiltelefoner fra Huawei og Lenovo, som har kostet LG dyrt, hvilket G3-telefonen skal ændre på.