LG fornyr hele Optimus-serien

Sydkoreanerne vil dække hele markedet fra de dyreste til de billigste smartphonetelefoner. Flagskibet, Optimus G, har en skærm på 5,5 tommer. LGs mobilsalg skal 52 procent op i år.

Optimus G Pro er LGs nye toptelefon med en stor skærm på 5,5 tommer. Foto: LG Electronics Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er formentlig tale om den største og bredeste lancering overhovedet på verdens største mobilmesse, når sydkoreanske LG fornyr hele sin Optimus-serie af Android-telefoner fra billigst til dyrest for at få langt bedre fat på mobilmarkedet i år.

Optimus G er den nye topmodel i LG Electronics flere år gamle Optimus-serie. Flagskibet med en 5,5 tommer stor skærm blev præsenteret mandag morgen på Mobile World Congress i Barcelona i det nordøstlige Spanien sammen med en hel stribe af småsøskende.

Optimus G-serien er den dyre, Optimus F-serien er med »4G/LTE for alle«, mens Optimus L-serien er de billige smartphonetelefoner. Dertil kommer så Vu-tavlecomputerne.

Skal sælge 40 mio. smartphonetelefoner i år

Park Jong Seok, LGs mobildirektør, går efter at øge smartphonesalget med 52 procent i år. Mere konkret skal der sælges 40 millioner smartphonetelefoner, hvor LG i 2012 solgte 26,3 millioner og i 2011 20,2 millioner styk.

LG lægger dermed strategien lidt om og satser langt mere på den dyrere ende af smartphonemarkedet i forventning om, at der kan sælges mere her i Kina, Latinamerika, Mellemøsten og Asien.

LG sælger forbavsende få mobiltelefoner i Danmark men er stor ude i verden og har senest stået for produktionen af Googles Nexus G-telefon.

Her er de nye telefoner

Optimus G Pro stiller med en firkerneprocessor, to gigabyte RAM-hukommelse, en skærmopløsning på 1.920 x 1.080 pixler og nyeste Android-udgave som styresystem. Optimus F7 og Optimus F5 er mellemklassemodellen til mellemklassepris - på henholdsvis 4,7 og 4,3 tommer og fir- og tokerneprocessor. Med Optimus L3 II, Optimus L5 II og Optimus L7 II går LG efter at få fat i dem, der ikke ønsker at bruge så mange penge på en smartphonetelefon men alligevel gerne vil have alle dens funktioner og muligheder. Ingen af telefonerne i L-serien kan bruges på de nye 4G-/LTE-supermobilnet, der leverer datahastigheder, som er fem-ti gange højere end på 3G-mobilnettene. L7 II er på 4,2 tommer med en opløsning på 800 x 480 pixler, L5 II er fire tommer stor og har 800 x 480 pixler i opløsning, mens L3 II er på 3,2 tommer og en skærmopløsning på 320 x 240 pixler.

Berlingske dækker Mobile World Congress, og du kan følge nyhederne på www.b.dk/tech og www.business.dk/digital.