Lenovo forbereder sig på Windows 8 med Yoga

Den kinesiske producent varmer op til den kommende Windows-lancering ved at præsentere to meget fleksible ultrabooks.

Lenovos nye Windows 8-bærbare er yderst fleksible - deraf navnet Yoga - og har touchscreen, hvilket gør, at de kan bruges som både en almindelig bærbar og en tavlecomputer. Foto: Lenovo Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række nye bærbare vil se dagens lys, når Windows 8 lanceres den 26. oktober.

Blandt dem vil vi finde Lenovos IdeaPad Yoga, som vi stiftede bekendtskab med allerede i januar måned. Dengang var der dog blot tale om en prototype, og derfor var der naturligvis en del usikkerhed om, hvordan det færdige produkt rent faktisk ville blive.

Læs også: Her er Lenovos nye bærbare

To størrelser

Det, der nu står klart, er, at Yoga vil være tilgængelig i to størrelser med ret så forskellig indmad. Storebroren, med en 13,3 tommer IPS-skærm på 1600 x 900 pixel, vil umiddelbart ligne en typisk bærbar computer: Seneste generation Intel Core i-processor, USB 3.0, HDMI, hukommelseskortlæser, 802.11n trådløst netværk og Bluetooth. Herudover kan den udstyres med op til 8 GB ram og 256 GB SSD.

Men derudover er Yoga ikke helt som de nuværende ultrabooks. Den er nemlig udstyret med en touchscreen, som kan vippes helt tilbage, så den kan bruges, som var det en tavlecomputer.


Lenovo IdeaPad Yoga 11. Foto: Lenovo

Den samme fleksible egenskab finder vi også hos lillebroren, der er udstyret med en 11,6 tommer skærm med en opløsning på 1366 x 768 pixel. Her er Intel-processoren dog skiftet ud med Nvidias Tegra 3-platform, som vi normalt finder i deciderede tavlecomputere og mobiltelefoner.

Med denne ARM-processor kan IdeaPad Yoga 11 ikke køre det almindelige Windows, og den vil derfor benytte sig af Windows RT – en særlig udgave af Windows 8 udviklet til producenter af ARM-enheder, som typisk vil være tavlecomputere men altså også Lenovos lille Yoga-PC.

Øvrige specifikationer inkluderer 802.11n trådløst net, Bluetooth og USB 2.0. Den kan udstyres med op til 2 GB ram og 64 GB hukommelse, hvilket ikke lyder af meget, men husk på, at dette er en platform, der er tænkt til lettere og mindre krævende brug. Ifølge Lenovo vil Yoga 11 have en batteritid på op mod 13 timer.

Yoga 13 kommer først

IdeaPad Yoga 13 vil være først ude i butikkerne. Den bliver sluppet fri samtidig med Windows 8 og har fået en vejledende udsalgspris på 1.099 amerikanske dollar svarende til 6.300 danske kroner. Er du mere interesseret i Yoga 11, så må du vente til begyndelsen af december måned, og her starter prisen på 799 dollar (4.600 kroner).

Priserne må dog som minimum forventes at være en smule højere på det danske marked.

Læs også: HP vippet af PC-tronen

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.