Laveste spilsalg i 13 år

Ikke siden 2000 er der solgt så få konsolspil på et af verdens største markeder, USA.

En ny Xbox og en ny Playstation er på vej til efteråret. Det kan være en del af forklaringen på det dårlige konsolspilsalg. Arkivfoto: Michael Nelson, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL NELSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salget af spil til spillekonsoller som Xbox, Wii og Playstation lå i maj på det laveste i over ti år, mens alle venter på, at de nyeste udgaver af Xbox og Playstation kommer i løbet af efteråret.

I maj dykkede spilsalget med hele 44 procent i USA. Omsætningen lyder stadig på 187,6 millioner dollars, men for et år siden lå den på 335,2 millioner dollars, viser nye tal fra analysefirmaet NPD Group, som følger spilmarkedet. En del af tilbagegangen skyldes, at der sidste år var et stort salg i nyeste Activision Blizzard-spil, »Diablo III«, mens der i år ikke er kommet nye titler til, samtidig med at de eksisterende top 10-spil heller ikke har solgt stort.

Dermed er salget det værste siden maj 2000.

3DS slår Xbox 360

Samlet set er salget af spil, tilbehør og selve spillekonsollerne gået 25 procent tilbage - fra 517 millioner dollars for et år siden til nu 386,3 millioner dollars, skriver finansavisen Wall Street Journal.

De bedste sælgende spil i USA lige nu er »Injustice: Gods Among Us« efterfulgt af »Call of Duty: Black Ops II« og »Donkey Kong Country Returns«.

Den mest populære spillekonsol er Nintendos 3DS, som har slået Microsofts Xbox 360.

Microsofts nye Xbox One og Sonys Playstation 4 kommer i handelen til efteråret.