Langt de fleste smartphones drives nu af Google

Succeshistorien for Android-systemet fortsætter og nu runder systemet et skarpt hjørne. Windows Phone hænger fortsat langt bagefter.

Foto: LEE JAE-WON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Succeshistorien for Android-systemet fortsætter og nu runder systemet et skarpt hjørne. Windows Phone hænger fortsat langt bagefter.

Googles succes på smartphonemarkedet har nu nået en milepæl, der på det nærmeste slår toppen ud af skalaen. Ifølge nye tal fra analysehuset IDC, nåede de Google Android-baserede mobiler i tredje kvartal op på svimlende 75 procent af det samlede salg af smartphones.

Den tager vi lige igen: Hver gang der sælges fire smartphones i verden, er det Google, der står bag softwaren i tre af dem.

Tendensen er ikke ny, for Googles Android-system har været i næsten lodret vækst i et par år, og i tredje kvartal blev der således solgt 136 mio. mobiler med Google-systemet på i hele verden. Det er næsten en fordobling i forhold til samme kvartal året før.

Det er langt foran Apples iOS, der kun tegnede sig for 26,9 mio. solgte enheder og en markedsandel på 14,9 procent. Mange Apple-fans har dog givetvis udskudt deres køb af ny iPhone til den nye iPhone 5 kunne erhverves, hvilket den først kunne fra den 21. september i USA og fra den 28. september i resten af verden.

Dermed har iPhone 5 blot været til salg i lidt over en uge af det kvartal, statistikken omhandler.

Statistikken viser også, at Windows Phone fortsat er en meget lille spiller på smartphonemarkedet. Der blev i kvartalet blot solgt 3,6 mio. Windows Phone-mobiler, hvilket udgør blot to procent af det samlede marked. I procent er der dog tale om en stigning på hele 140 procent - men fra et meget lavt udgangspunkt.

Windows Phone har været på markedet i efterhånden et par år, men blev først for alvor lanceret i mandags, og den første runde smartphones fra Nokia, HTC og Samsung, der kører systemet, er netop nu på vej ud på markedet.

Finske Nokia satser nu hundrede procent på Windows Phone - og det betyder, at selskabets ældre smartphonesystem, Symbian, er i frit fald. Symbian er nu næsten udraderet fra statistikkerne, med et fald på 77,3 procent til nu blot 2,3 procent af salget i tredje kvartal.

Android har fordel af, at utallige mobilproducenter bruger systemet, og at smartphones med Google Android både kan findes blandt de allerbilligste mobiler, og blandt de absolutte topmodeller som Samsungs Galaxy SIII