Lange arbejdsuger øger alkoholmisbruget

Et stort, finsk studie viser, at dem, der arbejder mere end 55 timer om ugen, har 16 procent større risiko for at drikke for meget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har en lang arbejdsuge, drikker du ifølge finske forskere formentlig mere, end hvad godt er. Det skriver Medicaldaily.com ifølge Videnskab.dk.

Forskerne har undersøgt i alt 35 studier, der inkluderede i alt 333.639 mennesker fra 14 forskellige lande, og de fandt, at folk med lange arbejdsdage havde en større risiko for at indtage for meget alkohol. Det vil sige mere end 14 genstande for kvinder og mere end 21 genstande for mænd om ugen. Herhjemme er anbefalingen det halve.

Læs også hos Videnskab.dk: Hold dig sund: Drik tre glas øl om dagen

Dem, der arbejdede mere end 55 timer om ugen, havde ifølge Medicaldaily.com 16 procent større risiko for at indtage for meget alkohol. Blandt folk med en arbejdsuge på mellem 35 – 40 timer var der 11 procent, der ville drikke alkohol på daglig basis.

»Arbejdspladsen er et vigtig miljø for forebyggelse af alkoholmisbrug, fordi mere end halvdelen af den voksne befolkning er i arbejde,« skriver forskerne i deres studie.

Læs mere om studiet i resten af artiklen på Videnskab.dk.