Lær matematik på en sjov, tosset og klistret måde

Så er det tid til at lære matematik på en sjov måde.

Den sjove og lidt skøre læringsapp er udviklet af danske Space Time Foam. Her må man sige at leg og læring går hånd i hånd. Barnet skal lære tallene at kende, og det skal regne med plus, minus, dividere og gange - og det skal man gøre med slik.

Appen er i sin udformning total gennemført. Grafikken er super flot! Appen er spækket med flotte håndtegninger og tossede animationer, som er en tegnefilm værdig. Der er ingen tvivl om, at det er slikket, der skal sælge denne app. Barnets fascination af det farverige sukkerstads skal hjælpe det med at forstå de matematiske principper. Og jeg kan konstatere at konceptet virker. Mine tøser er lidt for små. De har kun glæde af en lille del af spillet, hvor man skal lære at genkende tallene. Ikke at det ikke er vigtigt! Sara synes det er rigtig sjovt. Finder man det rigtige tal, vælter det frem med samme antal slikstykker. Figurerne spiser lystigt af slikket, ter sig tosset, får rødsprængte øjne og sukkerchok. Sara synes det ser vildt sjovt ud, så hun er fokuseret på at lytte og finde det rigtige tal. Men til de mere komplicerede matematikopgaver måtte trunten give op. Her kunne jeg ingen hjælp hente. Jeg har derfor afprøvet appen inde på skolen. Den virker. Den er et stort hit hos de elever i 2. - 6. klasse, som har fået lov til at lege med lærerens iPad (jeg var også et hit).

Appens fordel er de mange slikstykker, som svæver rundt som små hjælpere. Har man svært ved at klare regnestykket, kan man tælle sig frem. Man kan dele slikket op i små bunker, og på den måde få en forståelse for, at når der skal være 3 x 4 så er det faktisk tre bunker med fire stykker slik i hver. Genialt. Centicubes go home. Børnene synes det her er vildt sjovt. At figurerne så både får slimet mund og sukkerchok er kun med til at holde børnenes opmærksomhed. Men hvem får ikke det af 120 stykker slik?

Der er 3 sværhedsgrader - så rigtig mange vil kunne få glæde og ikke mindst udfordringer ved at bruge Matemaslik. Det synes jeg er en rigtig god ting. Det var også noget af det jeg bemærkede, da et par 6. klasses drenge løste opgaverne. De skulle regne og tænke. Det var ikke bare leg. Det var dyb koncentration og læring på en sjov måde.

Appen er gratis at hente. I prøveversion kan man regne med plus og lære tallene at kende. Fra appen kan man købe den fulde version for 12 kr., så husk at sætte begrænsninger til på telefonen hvis ungerne ikke selv skal købe (med et flueben sat ved køb fra programmer).

Det hele passer meget godt med, hvad udviklerne selv skriver om appen - masser af sjovt guf til hjernen og helt uskadeligt for tænderne.

Appen kan hentes i App Store.