Konkurrencestyrelsen godkender Stofa-køb

Kabel-TV-selskabets kunder bliver nu kunder hos Sydenergi, efter at konkurrencestyrelsen har godkendt giganthandlen. Waoo rører på sig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du er kunde hos kabel-TV-operatøren Stofa, må du forberede dig på, at du måske snart får et brev fra internetudbyderen Waoo. Konkurrencestyrelsen har nemlig i dag endelig godkendt den næsten to mia. kroner store handel, hvor elselskabet Sydenergi køber Stofa af den nuværende ejer, kapitalfonden Ratos AB.

Aftalen blev indgået allerede i slutningen af oktober - men glider nu endelig på plads.

Stofa er nummer to på sit markedet efter giganten YouSee, og har sammen med Sydenergi 400.000 slutbrugere til internet og TV, heraf en stor andel gennem lokale antenneforeninger, og købet betyder, at Sydenergi med ét slag møver sig helt op i toppen af listen over de største internetudbydere herhjemme.

Masser af fiber

Sydenergi, der i øvrigt har skiftet navn til SE, har ligesom mange andre elselskaber herhjemme gravet fiber ned i jorden i årevis, men mens mange af selskaberne har blødt penge ud af alle knaphuller, har SE forfulgt en aggressiv vækststrategi, der kulminerede med købet af Stofa.

SE ejer sammen med en række øvrige elselskaber indholdsudbyderen Waoo, der sælger internet, TV og telefoni til slutkunderne, når elselskabet først har gravet kablet ned i jorden. Mens Waoo hidtil har været begrænset af antallet af fiberkunder, får selskabet nu en direkte adgang til alle Stofas kunder. Der foreligger dog ikke nogen aftale om det endnu - men i en reaktion på nyheden om godkendelsen af handlen, erklærer Waoo, at selskabet nu vil bruge de næste måneder på at drøfte med SE og Stofa, hvordan et samarbejde kan foregå.

Købet er allerede godkendt i SEs repræsentantskab, så handlen er dermed en realitet i dag.