Køb udstyret direkte hos Google

Internetgiganten er begyndt at sælge sine egne telefoner, tavle-PCer med mere direkte til danskerne - men det er ikke nødvendigvis billigere. Gavekort til Google Play er ikke lige på vej til Danmark.

Google sælger sine egne hardwareprodukter gennem sin Google Play-netbutik, hvor man også kan hente og købe applikationer til Android-udstyr. Fold sammen
Læs mere

Udvalget er endnu begrænset, men internetgiganten Google sælger nu sin egen telefon, sin egen tavle-PC og sin egen smart-TV-tilføjelse direkte til danskerne.

I Googles netbutik, Google Play, hvor man hidtil har kunnet hente applikationer til sit Android-udstyr, kan man også købe Googles hardware direkte over nettet, hvis man ikke vil finde en fysisk butik, som forhandler det.

Ikke nødvendigvis billigere

Det er dog ikke nødvendigvis billigere at købe direkte fra Google selv. Chromecast, som er en USB-nøgle med ekstratjenester til et smart-TV, koster hos både Google og i Elgiganten 270 kroner, men den LG-producerede Nexus 5-telefon fåes 100 kroner billigere hos Google end hos Elgiganten. Omvendt er Googles roste Nexus 7-tavlecomputer 300 kroner dyrere, hvis man køber den i Google Play, nemlig 1.999 kroner, mod Computercitys pris på 1.699 kroner - selv om der hos Google er en nyere udgave af styresystemet Android på (nemlig version 4.3).

»Vi har selv solgt Google-produkter, siden Chromecast blev lanceret i Danmark i marts. Det er dog ikke alle enheder, som kan købes, men det er planen, at mest muligt skal kunne købes. Google gør tilsvarende i andre lande, hvor vi både sælger selv og gennem leverandører,« siger Christine Sørensen, pressechef for Google i Danmark.

Ingen gavekort til danskerne

Afregning sker med kreditkort. Det er endnu ikke muligt at købe gavekort til Google Play, sådan som man kan gøre det til f.eks. Apples iTunes-butik, så man f.eks. også kan betale for nye applikationer til telefonen eller tavle-PCen uden at skulle bruge sit kreditkort.

»Vi sælger gavekort i syv lande: Japan, Canada, Australien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien og USA. Der er intet nyt om, hvornår de måtte komme til Danmark,« siger Christine Sørensen.