Klar til kraftig musik i Lydens Hus

Den nye vækstfabrik Lydens Hus, som fra september skal samle dansk viden om lyd for at bringe Danmark tilbage i den internationale front, henter stadig flere iværksættere ind, senest to unge idemænd bag en transportabel højttaler.

Kalle Graverholt (til venstre) og Søren Larsen står bag Audiocase og den transportable højttaler, som de har arbejdet på i halvandet år. Den er udstyret med nyeste Bluetooth 4.0-teknologi, så man trådløst kan sende musik fra sin telefon, tavlecomputer eller computer til højttaleren. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lydniveauet stiger markant i den nærmeste fremtid, når to unge iværksættere og deres produktion af moderne ghettoblastere rykker ind i vækstfabrikken Lydens Hus, som åbner i september i København.

Søren Larsens og Kalle Graverholts transportable højttaler Audiocase og deres virksomhed er dermed med til at sikre, at de 666 kvadratmeter »vækstfabrik med speciale i lyd« på Gl. Kongevej 11 er fyldt godt op til åbningen og kan bidrage til at få lyden af Danmark til at runge ude i verden.

Skovmandsskjorter og jakkesæt møder ingeniører

Ideen bag Lydens Hus kommer fra administrerende direktør John R. Kristensen og underdirektør Thomas Dyekjær fra Gramex, som varetager kunstnernes interesser.

»Vi vil skabe et fundament, hvor ingeniører møder »skovmandsskjorter« og »jakkesæt« fra Handelshøjskolen og derigennem skaber nye, innovative produkter, der måske kan blive et nyt dansk flagskib som B&O, Libratone, Dali eller lignende,« siger John R. Kristensen.

De to 31-årige iværksættere bag Audiocase ville lave en transportabel højttaler, der kan spille renere og højere end de mange plastikhøjttalere, som man oftest ser. Søren Larsen, der er uddannet cand. merc. fra Handelshøjskolen i København (CBS) sagde sit faste job op hos IT-giganten Hewlett-Packard for at blive iværksætter sammen med Kalle Graverholt, der er uddannet grafisk designer.

»Vi er gamle venner, født og opvokset i Vejle, og har gået på gymnasium sammen. Vi har altid haft interesse for højttalere. Der findes masser af selvbyghøjttalere til festivalanlæg og udendørs sommerhøjttalere men ikke mange lidt større, transportable højttalere,« siger Søren Larsen.

Klar til salg fra september

De første Audiocase-højttalere vil kunne købes fra den nye netbutik i september, og bagmændene glæder sig til at rykke ind i Lydens Hus.

»Det giver os en kæmpe fordel og ballast, at vi kan sparre med andre lydentusiaster og eksperter,« forklarer Søren Larsen.

Siden februar 2014 har Audiocase holdt til i et kontorfællesskab med værksted i Valby, hvor de har arbejdet med højttalerne, som de begyndte på for halvandet år siden. De to iværksættere samler selv højttalerne, indtil de kender interessen og kan afgøre, om produktionen skal lægges ud.

Lydens Hus finansieres af Væksthus Hovedstadsregionen, Vækstfabrikkerne (Væksthus Sjælland) og Gramex og skal samle musikere, spil- og animationsudviklere, designere, teknikere og ingeniører på ét sted, hvor der er plads til at være omkring 50 mand og kunne afprøve ideerne i praksis i lydstudie eller lydlaboratorium. Københavns Kommune skyder en million kroner i projektet, fordi man gerne vil tiltrække fremtidige iværksættere.