Kinesiske mobiltelefoner skal ud at arbejde

Verdens fjerdestørste mobilproducent satser på smartphones og en kombineret mobiltelefon og tavle-PC.

Kinesiske ZTE er verdens fjerdestørste mobilproducent men forholdsvis ukendt ude i verden. Foto: Tyrone Siu, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kinesiske mobiltelefoner vil få en meget større plads på hylderne fremover, hvis det står til storproducenten ZTE, som i 2015 forventer at producere 100 millioner smartphonetelefoner om året.

ZTE, der målt på antal er verdens fjerdestørste mobilproducent og nummer fem på markedet for mobiludstyr, solgte sidste år 15 millioner smartphonetelefoner men venter at runde 50 millioner i år, mens selskabet i voksende omfang tager konkurrencen op på det dyrere marked for mobiltelefoner mod Apples iPhone og Samsungs Galaxy-serie.

Kombineret mobiltelefon og tavle-PC på vej

Et af våbnene bliver en kombination af en mobiltelefon og en tavle-PC, sådan som Samsung har det med sin Galaxy Note-model.

ZTE har haft bedre vind i sejlene på mobilmarkedet end sin kinesiske konkurrent Huawei og har især satset på udviklingsmarkederne og Europa.

Koncerndirektør He Shiyou siger til nyhedsbureauet Reuters, at han forventer at fordoble salget af tavle-PCer i år, hvor ZTE satser på at tjene flere penge pr. solgt mobiltelefon. I 2011 var indtjeningsgraden på forbrugerelektronik fra ZTE på 15,18 procent - 3,81 procent lavere end året før.

Et stort problem for ZTE er dog, at få forbinder noget specielt med mærket.

 - Folk, som køber Apple og Samsung, har større opmærksomhed om varemærket, så de er nok ikke så villige til at tage chancen med et lidet kendt varemærke. Praktisk talt ingen kender ZTE uden for Kina, siger analytiker Teck-Zhung Wong fra analysefirmaet IDCs afdeling i Beijing.

Opgraderede topmodeller

ZTE satser på sine to modeller Blade og Skate som frontløbere. De skal opgraderes frem for at udvikle nye modeller.

Ifølge analysefirmaet Gartner, som følger teknologimarkederne tæt, blev der sidste år solgt 472 millioner smartphones.

ZTE blev grundlagt i 1985 under navnet Zhongxingxin Telecommunication Equipment Corp.