Kinesere imponerer på dimsemesse i Vegas

Den kinesiske mobilproducent, Huawei, har tiltrukket sig stor opmærksomhed på dettes års forbrugerelektronikmesse i Las Vegas

Huawei bliver en mere og mere seriøs konkurrent til de øvrige mobilproducenter Fold sammen
Læs mere
Foto: STEVE MARCUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du kender Nokia, Samsung, HTC, Apple, Sony og alle de andre mobilmærker, du har købt telefoner fra gennem tiderne. Men nu tyder meget på, at du også skal til at lære at sige navnet Huawei.

I hvert fald har den kinesiske producent markeret sig gevaldigt på dette års messe for forbrugerelektronik, CES i Las Vegas.

Huawei er relativt ukendt i vores del af verden, men selskabet er en gigant inden for IKT-sektoren, og beskæftiger op mod 150.000 mennesker globalt. Udover mobiltelefoner producerer Huawei, blandt meget andet, også udstyr til mobilnetværk, men det er især selskabets mobiler, der har vakt opsigt de senere dage.

Gigant

Først og fremmest er det den gigantiske Huawei Ascend Mate, der har trukket folk til standen på CES-messen. Den Android-baserede smartphone sætter nye standarder for hvor stor en mobiltelefon kan være. Dens skærm er hele 6,1 tommer, og dermed er Ascend Mate ikke bare stor - den er gigantisk.

Til sammenligning har Apples iPhone 5 blot en skærm på 4 tommer.

Monstermobilen er dog ikke den eneste nyhed fra den kinesiske lejr. Huawei lancerede også sin første Windows Phone 8-baserede mobil, Ascend W1, og dermed melder selskabet sig i samme klub som Samsung, Nokia og HTC; der tidligere har lanceret mobiler med det nye Microsoft-mobilsystem.

Tidligere er Windows Phone 8 blevet spået til at ville overhale iPhonens udbredelse inden for en kort årrække, men denne vurdering er efterfølgende blevet nedjusteret af analysehuset IDC. Hvad den nye Huawei W1 kommer til at koste er ikke officielt. At dømme ud fra specifikationerne, bliver det en mobil i den billige ende af skalaen.

Den er forsynet med en skærm på fire tommer, et fem megapixel kamera, en processor på 1,2 GHz og blot 4 GB intern hukommelse.

Også ny Android

Mere opsigt trak Ascend D2, der er en Android-baseret smartphone, der ligeledes er blevet lanceret på CES. Her er der også tale om en gigantmobil med en skærm på fem tommer, et 13 megapixel kamera og en firekernet processor på 1,5 GHz. Mobilen er vand- og støvtæt.

Kina myldrer med små mobilproducenter, der producerer mobiler i den helt billige ende af skalaen - og på grund af dem har kinesiske mobiler ry for at være meget discount-agtige. Med de nye lanceringer tyder meget dog på, at Huawei har sat sig for at ryste det image af sig, og i stedet lægge sig ud med giganter som Samsung, HTC og LG.