Kina topper med hackerangreb

Størstedelen af cyberangrebene sker fra Kina, men Indonesien er på rekordtid blevet nummer to.

Hackere har med den store internetudbredelse fået stadig lettere ved at agere over hele kloden. Langt de fleste cyberangreb har deres udspring i Kina. Arkivfoto: Bogdan Cristel, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: BOGDAN CRISTEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lidt mere end en tredjedel af verdens hackerangreb sker fra Kina, mens Indonesien kommer ind på andenpladsen.

Det fremgår af en opgørelse fra det amerikanske IT-sikkerhedsfirma Akamai, som har set på, hvor kilden til internetangreb befinder sig.

34 procent af alle angreb har udgangspunkt i Kina, men det er et fald fra 41 procent i fjerde kvartal af 2012. Akamai tilskriver faldet, at Indonesien er rykket ind på andenpladsen med 21 procent af alle cyberangreb, hvor landet før lå på blot 0,7 procent.

Kun hver femte har europæisk ophav

USA er nummer tre med 8,3 procent (en tilbagegang fra 10 procent). Herefter følger Tyrkiet (4,5 procent), Rusland (2,7 procent), Indien (2,6 procent), Taiwan (2,5 procent), Brasilien (2,2 procent), Rumænien (2,0 procent) og Hongkong (1,6 procent).

Sammenlagt stammer under 19 procent af alle cyberangreb fra positioner i Europa, mens Nord- og Sydamerika tilsammen kun når op på 13 procent.

Det europæiske politisamarbejde Europols kortlægning af alvorlig og organiseret kriminalitet i EU, »SOCTA 2013«, påviste i marts, at større hackerangreb, mere onlinesvindel og mere børneporno bliver en stadig voksende trussel mod EU i takt med, at internetadgangen bliver bedre og bredere, samtidig med at cyberkriminalitet for pengenes skyld vil øge andre typer af lovovertrædelser.

I Danmark satte Beredskabsstyrelsen i april for første gang cyberangreb på top 10-faresignallisten.