Kim Dotcom på vej med musiktjeneste

Piratsagen mod den tysk-finske internetmagnat Kim Dotcom, har ikke forhindret entreprenøren i at opfinde nye initiativer. Nu er han på vej med en ny musiktjeneste.

Ud over at være rig, er Kim Dotcom også stor. Han måler over to meter. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere hacker og stifter af det store Megaupload-imperium, Kim Dotcom, barsler nu med en stort anlagt musiktjeneste, der tilmed skal være ganske lovlig.

Det meddeler Kim Dotcom selv, uden dog at afsløre detaljer om den kommende tjeneste, der får navnet Megabox.

Den tysk-finske hacker, der oprindeligt hed Kim Schmitz, er i øjeblikket hovedperson i en af historiens største sager om internetpirateri. Her er Dotcom sigtet for at have deltaget i aktiviteter, der har kostet rettighedshaverne op mod tre mia. kroner. Sagen er rejst i USA, men Kim Dotcom er fortsat ikke blevet udleveret fra New Zealand.

Stor opmærksomhed

Den dengang relativt ukendte Dotcom blev i januar arresteret i sit hjem i New Zealand under stor mediebevågenhed, fordi den mystiske internetrigmand havde lejet sig ind i en af New Zealands dyreste ejendomme - og omdøbt den til 'The Dotcom Mansion'.

Da politiet stormede ejendommen, havde den tysk-finske rigmand barrikaderet sig med et gevær i husets beskyttelsesrum, hvor han dog hurtigt blev overmandet.

De efterfølgende beslaglæggelser gjorde sagen ekstra kulørt, da det kom frem, at Kim Dotcom ikke blot rådede over store millionbeløb, men også utallige luksusbiler, der havde nummerplader som 'Gangster', 'Guilty' og 'Evil'. Desuden blev det pludselig kendt, at Dotcom havde deltaget i flere stort anlagte - og ulovlige- gaderæs i sine Mercedes biler, og ført sig frem som rigmand i Monaco.

Hong Kong-baseret tjeneste

Megaupload var blot en blandt flere tjenester i Mega-imperiet, der var baseret i Hong Kong, og ifølge egne oplysninger tegnede sig for fire procent af internettets trafik. Det grundlæggende produkt var dog en fildelings-agtig tjeneste, hvor man kunne uploade sine filer og derefter få tilsendt et link, som man kunne bruge til at downloade dem igen. Problemet var blot, at disse links også var tilgængelige for alle mulige andre, og endda søgbare på Google, hvorfor tjenesten kunne benyttes som en yderst let fildelingstjeneste til ulovligt materiale.

Udover pirateri-anklagerne, er Dotcom også sigtet for hvidvask af penge og et par andre forhold, men har alligevel fået flere af sine besiddelser tilbage på grund af en procedurefejl ved den New Zealandske ret.

Siden har Dotcoms forsvar erklæret, at hele sagen mod ham er ugyldig, fordi han hverken har boet eller drevet forretninger på amerikansk jord, men sagen om udlevering af Dotcom fortsætter ufortrødent, og Dotcom har brugt opmærksomheden til at føre sig frem i vanlig flamboyant stil. Blandt andet har Mega-bagmanden annonceret, at han er tæt på at udgive et musikalbum sammen med produceren bag Black Eyed Peas.

Apple-stifter Steve Wozniak har også været forbi for at besøge Dotcom, og udtalte i den forbindelse sin sympati med internetmagnaten.

"Når der bliver begået kriminalitet via breve, lukker man jo heller ikke postkontoret," sagde Wozniak efterfølgende til CNET i et interview, hvori Wozniak også udtrykte harme over, at Dotcoms midler fortsat er indefrosset, hvilket betyder, at han er hæmmet i sit forsvar, fordi hans ikke kan bruge så mange penge på advokater som modparten.

Trods husarresten er Kim Dotcom fortsat med sine aktiviteter, og har senest oprettet en konto hos Twitter, hvor han på mindre end uge har fået over 30.000 følgere. Via denne kanal skriver Kim Dotcom om sit syn på sagen - men han har også benyttet lejligheden til at offentliggøre en række stiliserede billeder af sig selv med baret på, og billedteksten "Dette er uskyldighedens, innovationens, lidelsernes og comebackets ansigt. Hævnens , revolutionens og oprørets ansigt".

Dotcom har ikke afsløret detaljer om MegaBox-tjenesten, ej heller hvornår den åbner.