Kemoterapi til kæledyr

Hvis familiens hund eller kat får kræft, er der nu mulighed for at få den behandlet på en almindelig dyreklinik - men af en specialuddannet dyrlæge.

Syv privatpraktiserende dyrlæger, spredt over hele landet, har gennemgået en tre-årig efteruddannelse i veterinær onkologi (kræftsygdomme hos dyr) og er dermed certificerede til at behandle kræftsyge dyr med kemoterapi, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Hidtil er den slags behandlinger stort set kun foregået på Landbohøjskolens dyrehospital og kun i begrænset omfang.

»For mange mennesker er det meget ubehageligt at få kemoterapi, og det kan det selvfølgelig også være for hunde og katte.

Dyrets livskvalitet skal være i centrum. Derfor indgår det også i specialuddannelsen at vurdere, om en behandling af den kræftsyge hund vil give den større livskvalitet uden at påføre den unødig smerte. Ellers skal man selvfølgelig ikke gennemføre behandlingen,« siger dyrlæge, lektor Annemarie Kristensen, Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme, Københavns Universitet (tidligere Landbohøjskolen), der behandler 10-15 hunde om året med kemoterapi.

Prisen for en behandling løber let op i 20.000-25.000 kr. og forlænger typisk hundens levetid med et år afhængig af kræftform.

Kilde: