Kæmpefallos i GoogleMaps

En lokal amerikansk drengestreg får lov til at stå for hele verden indtil 2009.

Jamen, hvad er dog dét midt på football-banen i den pennsylvanske by Hazleton med 23.329 indbyggere, som jeg helt tilfældigt har slået op på i <a href=http://maps.google.com/maps?q=N%20Cedar%20St%20&%20Shaft%20Rd,%20Hazleton,%20Luzerne,%20Pennsylvania%2018201,%20United%20States&ie=UTF8&oe=utf-8&client=firefox-a&ll=40.958021,-75.969853&spn=0.001051,0.001929&t=h&z=19&iwloc=addr&om=1>GoogleMaps</a> Fold sammen
Læs mere

I sommeren 2004 listede en eller flere ukendte gerningsmænd sig ind på det lokale football-stadion i den lille pennsylvanske by Hazleton og hældte ukrudsmiddel på udvalgte dele af græsbanen.

Da sæsonen blev indledt, var græsset visnet væk, og det viste sig, at der ikke var tale om et helt hovedløst hærværk: Hele vejen tværs over banen strakte sig en gigantisk penis i en streg, som man nok mest forbinder med indridsede vægtegninger på skoletoiletter for helt små drenge.

Skoledistriktet skyndte sig at male de græsfrie streger over med grøn maling, men de tunge football-spillere sled kraftigt på malingen, så værket stod atter blotlagt, da Harman-Geist Stadium i foråret 2005 blev fotograferet fra luften som en del af en detaljeret kortlægning af Pennsylvania.

Derfor kan enhver nu gå på nettet og se vor mand i Hazleton, for luftfotoet har tre år senere fundet vej til GoogleMaps, der foruden sine mange nyttige funktioner tilsyneladende også giver fuldtidsbeskæftigelse til en stor skare af brugere, der leder efter frække ting.

Fra GoogleMaps røg det stive stykke fra Pennsylvania i hvert fald med lynets hast ud på social linking-sites som Reddit.com, og derfra retur til lokalavisen The Times Tribune, der med fornøjelse har genrejst vandalsagen.

De boldbane-ansvarlige i skoledistriktet i Hazleton har dog ikke mange kommentarer: "Hvad kan man sige?," spørger pedel Frank Victor, som i sin tid valgte at male drengestregerne med grønt over i stedet for at lægge en gang rullegræs hen over den.

De ansvarlige for luftfotograferingen siger, at der skam er mange andre "funky" ting at se på terrænbillederne fra Pennsylvania, og at fallossen i Hazleton er en af de mindre sjove: "Hvis bare deres kunstneriske evner havde ligget mere i den kreative retning," siger Helen Delano, som åbenbart ser lidt af hvert i sit job som seniorgeolog ved Pennsylvanias naturbevaringsstyrelse, der har ansvaret for luftfotograferingen af staten.

Efter planen skal det østlige Pennsylvania genfotograferes fra luften i 2008, og de opfriskede billeder af uskyldsrent football-stadion vil formentlig være at finde i GoogleMaps i 2009.

Indtil da kan Internet-samfundet more sig med at sende links til hinanden om penissen i Hazleton uden direkte at bruge ordet og dermed blive fanget i frækheds-filtrene.

Det bør i den sammenhæng måske ikke nævnes, at en af de veje, der fører op mod stadion hedder Shaft Road. Og at football-holdet, som spiller på banen, hedder The Trojans, hvilket også er navnet på USAs mest solgte kondommærke.

Se årets mest læste artikler 2007