Kæmpe mobilsalg sikrer ny Samsung-rekord

Den sydkoreanske elektronikgigant henter sit tredje rekordregnskab hjem med et overskud på over 450 millioner kroner om dagen efter stort salg af mobiltelefoner og fladskærmsfjernsyn.

Samsung har hen over sommeren igen haft et forrygende mobilsalg. Det er topmodellen Galaxy S III og den nye Galaxy Note-telefon, som er en mellemting mellem en telefon og en lommecomputer, der trækker det store læs, og som giver udsigt til også et rekordsalg til jul. Foto: Lee Jae-Won, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kæmpe salg af mobiltelefoner og et godt tag i TV-markedet sikrer den sydkoreanske elektronikgigant Samsung et rekordstort overskud.

42 milliarder kroner er der kommet direkte i pengekassen som følge af sommersalget, viser tredjekvartalsregnskabet, som kom fredag morgen dansk tid. Det svarer til 456,5 millioner kroner i rent overskud hver dag og er næsten dobbelt så meget som sidste år på samme tid, og analytikerne forventer, at julekvartalet vil overgå efterårskvartalet og dermed give Samsung det fjerde rekordregnskab i træk.

Galaxy S III trækker

Samsung er siden begyndelsen af året verdens største producent af mobiltelefoner og fører også på fladskærms-TV og hukommelseschips, selv om en af de store kunder - amerikanske Apple - har skåret lidt ned på bestillingerne, efter at de to giganter nu jævnligt mødes i retten for at løse patentstridigheder.

Det er Samsungs mobilproduktion med flagskibet Galaxy S III i spidsen, der trækker de helt store mængder af trillebøre med penge hjem til pengetanken. Mobilsalget udgør nu omkring to tredjedele af det samlede overskud, og der er på et kvartal solgt i alt 58 millioner mobiltelefoner. Hvor stor en del af dem der er Galaxy S III, oplyser Samsung ikke, men koncernen har tidligere meddelt, at flagskibet på de første 100 dage havde solgt 20 millioner styk.

Oveni ventes den nyeste Galaxy Note-tavlecomputer lanceret i USA i denne måned, ligesom Samsungs nye mobilserie, Ativ, med Microsofts Windows Phone som styresystem, rulles ud sidst på måneden og vil gå i direkte konkurrence med Nokias Lumia-serie.

Klar til vigtigt julesalg

Samsungs mobilchef, J.K. Shin, sagde tidligere på ugen, at han forventer, at salget af den nye - og store - Galaxy Note II-telefon vil blive tre gange højere end forgængeren, altså et salg på henved ti millioner styk inden nytår.

Samsung har dermed en bred produktpalette på plads forud for det vigtige julesalg, hvor teknologiproducenter som tommelfingerregel henter omkring en tredjedel af årets omsætning.

Det store mobilsalg vejer nedgangen i priser på computerchips op. Priserne er faldet med 14 procent i tredje kvartal, og Samsung ventes derfor at investere mindre i chips næste år.

Samsung er et konglomerat af virksomheder med sammenlagt 206.000 ansatte og dermed en af Sydkoreas største koncerner.