Israel under massive hackerangreb

44 millioner gange på en uge er officielle netsteder forsøgt lammet.

Hackere forsøger at lamme den israelske netinfrastruktur ved at bombardere officielle netsteder med kæmpe mængder af besøgstrafik for at få dem til at bukke under. Illustration: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Israel er kommet under massive angreb på sin infrastruktur, siden den nyligste konflikt om Gazastriben brød ud for en uge siden.

Hackere går målrettet efter israelske netsteder, som de forsøger at lægge ned gennem et udmattelsesangreb. Mindst 44 millioner angreb har i den forgangne uge været rettet mod den israelske regerings netsteder, hvor det normalt kun drejer sig om »nogle hundrede« om dagen.

Finansminister Yuval Steinitz sagde søndag, at kun et angreb lykkedes, men at det unavngivne, ramte netsted kun var ude af drift i ti minutter.

Flest angreb fra nærområderne

Det er forsvarsrelaterede netsteder, som er de primære hackermål. Den israelske præsidents netsted har oplevet ti millioner angrebsforsøg, mens udenrigsministeriet er blevet angrebet syv millioner gange og den israelske premierministers netsted tre millioner gange.

En regeringstalsmand siger til nyhedsbureauet Reuters, at angrebene kommer fra hele verden, men at flertallet kan spores til selve Israel og de palæstinensiske områder.

Yuval Steinitz har sat sit ministerium i alarmberedskab for at sætte massivt ind mod angrebene.

Begge sider i Gazakonflikten har taget sociale medier i brug i en propagandakrig.