iPod kan være farlig i uvejr

Eksperter advarer mod at bruge iPod´ en, når man er ude i tordenvejr.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Eksperter advarer nu mod at iføre sig sin iPod eller lignende musikafspillere, når vejret står på lyn og torden, skriver comon.dk.

I 2005 blev en canadisk jogger ramt af lynet, mens han lyttede til musik i høretelefonerne til sin iPod. Den 37-årige blev svært forbrændt på brystkassen, i nakken og i ansigtet. Der ud over fik han sprængt trommehinderne og hans kæbe brækkede fire steder. Læger fra Vancouver Hospital mener ifølge comon.dk, at iPod´en bærer en del af skylden for, at skaderne blev så alvorlige. Det er ifølge lægerne ikke nødvendigvis iPod´en i sig selv, der øger risikoen for at blive ramt af lynet, men skaderne risikerer at blive langt mere omfattende, hvis man er så uheldig, at lynet slår ned i en.

Lægerne mener, at metallet i høretelefonerne har ledt strømmen direkte til mandens hoved - forbrændingerne er nemlig sket langs det område, hvor kroppen har været i kontakt med ledningen til høretelefonerne.

Ifølge det seneste nummer af New England Journal of Medicine, hvor sagen er beskrevet, overlevede manden at blive ramt af lynet, men har fået nedsat hørelsen til det halve.

Lægere understreger, at problemet ikke kun gælder iPods men alle former for høretelefoner og muiskafspillere.

- Hvis du bliver fanget i et uvejr, så bør du sørge for, at iPod´en ikke er i kontakt med din hud og fjerne høretelefonerne, lyder opfordringen fra lægerne.