iPhonen storhitter på Flickr

Det mest populære kamera på fototjenesten Flickr er snart... iPhonens.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kameraet i en iPhone er bestemt ikke verdens bedste - men at dømme ud fra statistikken på fototjenesten Flickr, er det snart verdens mest brugte. Sådan lyder det overaskende resultat af en statistik, som Flickr netop har offentliggjort.

Når man uploader et billede til Flickr, ryger data om kameraet med op, og det er denne data, som Flickr nu har samlet sammen og regnet på.

Ifølge statistikken er verdens mest populære kamera stadig et godt gammeldags et af slagsen, nemlig Nikon D90. Det næstmest populære er kameraet i iPhone 4.

Flickr siger selv, at brugerne lægger mere end 130 mio. billeder op på sitet hver måned, og man kunne måske forvente, at mange af dem er taget med netop mobilkameraer, som folk jo altid har i lommen.

Alligevel er iPhonen den eneste mobiltelefon i top fem.

Det rygtes, at næste version af iPhonen får et langt bedre kamera - men generelt er der et skred på vej i mobil-kamera-genren, hvor mobilerne får bedre og bedre optik. Det vilde 12 megapixelkamera i Nokias N8 var et godt eksempel, men også HTC rygtes på vej med en mobil, hvor kameraet har hele 16 megapixel.

Selv om megapixels ikke er alt, er en høj opløsning dog bedre end en lav - og med den hastige udbredelse af smartphones med superkameraer, har de gammeldags kameraer fået kamp til stregen i mange situationer.

Men altså endnu ikke nok til for alvor at blande sig i topstriden for mest brugte kameraer på Flickr. Til gengæld står Apple bag hele fire ud af fem produkter på Top 5 listen over mest udbredte mobilkameraer.