iPhone-skærmen kan få "airbag"

Apple søger patent på en ny løsning som skal forhindre knuste skærme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En knust mobilskærm er blandt de mest normale problemer vi har med en telefon, og Apples iPhone er ingen undtagelse på dette området. Faktisk har flere påpeget hvor lidt der skal til før iPhone-skærmen går i stykker.

Den amerikanske mobilproducent arbejder tilsyneladende på at finde en ny løsning som skal forhindre at glasset slår sprækker på fremtidige modeller af iPhonen, ifølge Phone Arena.

De har søgt patent på et system hvor en sensor aktiverer et lag med eksempelvis polymer, gele eller skum som ligger i en pude under skærmen. Dette skal nedsætte belastningen på skærmen, hvis telefonen skulle ramme gulvet. Apple beskriver alternativt en luftpude med en slags væske som gør at den blæser sig op, lidt på samme måde som en airbag, i patentansøgningen.

Patentet er foreløbig ikke godkendt. Om vi på noget tidspunkt vil se sådan et patent blive taget i brug i nogen af Apples produkter er heller ikke sikkert. Dette viser dog at mobilproducenterne tænker i andre baner end kun at forstærke glasset som beskytter skærmen i fremtiden.

Læs også: iPhones nedlægger tyve på stribe

Læs også artiklen på amobil.no

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!


Oversat af Alexander Almegaard