iPhone-loyale kunder i et uventet dyk

Færre iPhone-ejere end tidligere vil købe en iPhone næste gang

Foto: YVES HERMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når iPhone-ejerne skal vælge en ny smartphone næste gang, vil en voksende andel af dem kigge efter andre mærker end Apple. Det viser en ny statusrapport fra analyseselskabet Strategy Analytics, der jævnligt foretager meningsmålinger blandt iPhone-brugerne.

Det er første gang nogensinde, at analysehuset har registreret faldende loyalitet hos iPhonebrugerne. Og det står værst til i vores del af verden hvor kun 75 procent af de europæiske iPhone-ejerne siger, at de med sikkerhed vil købe en iPhone igen næste gang. For et år siden var det 88 procent af iPhone-ejerne, der med sikkerhed ville vælge iPhone igen næste gang.

I Apples hjemland er tendensen den samme, omend mindre markant. Her angiver 88 procent af iPhone-ejerne, at de vil købe en ny iPhone - et fald 93 procent sidste år.

Selv om der er tale om faldende loyalitet, er niveauet dog stadig tårnhøjt.

Strategy Analytics begrunder selv faldet med, at brugerne ikke mener, at Apple er tilstrækkeligt innovative - og så med al den dårlige omtale, Apple har fået på det seneste. Først i forbindelse med sagen om de upræcise Apple Maps, og derefter i sagerne om iPhonens lak, der i flere tilfælde er skallet af, allerede når kunderne åbnede kassen.

Forleden viste nye tal fra IDC, at Apple forsat har en voksende markedsandel, med godt 15 procent af det globale marked for smartphones. Her dominerer Googles Android-system dog totalt, og udgjorde 75 procent af alle solgte telefoner i tredje kvartal.