iPhone-folket vil have længere batteritid

Rygter om kommende Apple-lanceringer har længe floreret, ligesom analyser tager temperaturen på interessen for teknologigigantens produkter. To af slagsen siger, at iPhone-kunder venter på at investere, til en ny model lanceres - og at de vil have længere batteritid og større skærme

Analyse fra Piper Jaffray viser, at iPhone-kunder afventer en ny model fra Apple - og dermed udsætter køb af ny mobil, mens en anden analyse fra Wallet Hero peger på, at kunder vil have længere batteritid og en større skærm på iPhone. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MOORE

Når der kommer en ny iPhone fra teknologigiganten Apple, vil skærmen være vokset. Det er et af de gentagne rygter, som vanligt florerer længe før, en nye mobil eller anden elektronisk dims overhovedet er blevet vist frem af selskabet selv.

Skærmstørrelsen og flere bud på, om iPhone også vil indtage en ny størrelse på 4,7 til 4,8 tommer eller få selskab af en anden enhed i form af en iPhablet på 5,5 tommer, har teknologimedier og -blogs længe fokuseret på.

Spørger man 1.500 potentielle købere af en ny iPhone, er det dog ønsket om længere batteritid, der står øverst på listen til en ny smartphone fra Apple. Sådan lyder det i hvert fald i de svar, som amerikanske Wallet Hero har hentet hos 1.500 adspurgte forbrugere fra Canada og USA.

Selskabet, der formidler særlige tilbud - eller såkaldte »deals« - på indkøb, herunder smartphones, har bedt respondenterne angive, hvilke funktioner de især efterspørger til en ny iPhone. Og på listen af svar ligger et længere liv til batteriet i top. Det har 97 procent sat deres kryds i. 

Herefter kommer netop en større skærm, hvilket 85 procent også gerne vil have. Nummer seks på listen, hvor respondenterne har haft mulighed for at vælge flere svar, er en lavere pris, som 35 procent har valgt ifølge Wallet Hero. Det er 84 procent af respondenter, som i forvejen har en iPhone.

Der dukker gentagne gange forskellige analyser op med vurderinger af interessen for en mulig ny iPhone, og forleden lød det i en undersøgelse baseret på svar fra 1.016 amerikanske forbrugere fra analysevirksomheden Piper Jaffray, at 34 procent forventer at købe en ny iPhone inden for de kommende tre måneder.

Det tal er ifølge teknologimediet CNET dermed faldet fra 39 procent i februar i år og 44 procent i december sidste år, mens andelen lå på 50 procent umiddelbart efter lanceringen af iPhone 5S og iPhone 5C i efteråret.

Det er dog en ventet udvikling, da der typisk er en tendens til, at interessen for at købe nye smartphones daler, i takt med at rygterne tager til om, at nye modeller er på vej. Dermed vil potentielle iPhone-købere formentlig vente med at investere i en ny mobil, indtil de har set en ny model fra Apple. Og når det sker, lyder de vedholdende rygter altså på, at den vil komme med en skærmstørrelse på 4,7 eller 4,8 tommer eller i form af en iPhablet med 5,5 tommer.

Analytiker hos Piper Jaffray Gene Munster vurderer over for CNET, at en lancering af en iPhone 6 igen vil øge købsinteressen til 50 procent eller mere.

Selvom de mange forlydender og rygter om kommende lanceringer fra den amerikanske teknologigigant har stået på længe, har de fået fornyet opmærksomhed, efter at selskabet er kommet med et foreløbigt program til den kommende konference »Apple World Wide Developers Conference«, som begynder mandag 2. juni i San Fransisco, USA.

I appen WWDC, der er tilgængelig i Apples App Store, opfordrer Apple de personer, som ikke kan være med i San Fransisco, til at følge med på videoer fra udviklerkonferencen - og har heri udgivet et foreløbigt program.

Der er dog flere sessioner undervejs på konferencen, som har fået titler, der mildest talt ikke afslører ret meget om indholdet i form af »No Comment«-session mandag klokken 9.00, »Shhhh, Can't Tell You Yet« samme tid mandag, »Still Our Secret« tirsdag klokken 10.15 og »You'll Never Guess This One« samme dag klokken 11.30. Heriblandt er der imidlertid også programsat sessioner, der handler om at udvikle apps til virksomheder og undervisning, at arbejde med designudvikling og flere andre sessioner.

Ifølge Apple-nyhedsmediet 9to5mac ventes det, at Apples topchef Tim Cook og senior vicedirektørerne Craig Federighi og Eddy Cue vil indtage scenen og have nogle annonceringer med, når de gør det. De vil formentlig rumme en præsentation af næste version af mobilstyresystemet til Apple enheder iPhone, iPad og iPod Touch i form af iOS 8, som ventes at have fokus på applikationer, tjenester og ydeevnen - og med en lancering af et nyt målingsunivers til fitness- og sundhedsområdet. Samtidig skriver 9to5mac, at der formentlig vil blive præsenteret et helt nyt design af styresystemet OS X til Apples Mac-computere.