iPhone er knækket

Det er lykkedes en 17-årig teenager at bryde sim-låsen på Apples højteknologiske iPhone.

Apples nye iPhone rummer utallige funktioner - blandt andet iPod, internetbrowser og mailprogram. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Er du snild på fingrene, kan du allerede nu få Apples nye iPhone til at virke i Danmark. Men det kræver is i maven og adskillige timer med en loddekolbe, hvis du vil have forsøget til at virke.

Det lykkedes i hvert fald i sidste uge den kun 17-årige amerikaner, George Hotz, at knække sim-låsen på iPhone, der ellers skal forhindre, at man kan bruge telefonen på andre amerikanske mobilnetværk end AT&T, der har eneret på at sælge mobiltelefonen i USA - en prestigekamp, der har stået på blandt hackere og sikkerhedseksperter siden lanceringen i juni.

Og det er første gang, iPhone er blevet knækket, hvor samtlige funktioner bagefter har været intakte.

Nyheden kom frem i fredag på George Hotz's blog, hvor den unge teenager også løftede sløret for, hvordan man knækker sim-låsen.

Selv om det er en bet for AT&T, at sim-låsen er knækket, er problemet ikke værre end som så: Det eneste andet mobilnetværk, iPhonen kan anvendes på, er T-Mobile.

Og flere eksperter tvivler på, at AT&T river sig i håret over nyheden:

- De er de færreste kunder, der vil udføre indgrebet selv. Og Apple tilbyder ikke support på telefoner, der er brudt op, siger Ingrid Ebeling, senioranalytiker hos sikkerhedsfirmaet JMP Securities til Forbes.com.

Ifølge den tyske udgave af Financial Times har Apple lavet aftaler med mobilselskaberne O2 i Storbritannien, T-Mobile i Tyskland og Orange i Frankring. Det ligner en strategi om at lancere mobiltelefonen i de tre lande i år, mens Danmark og resten af Europa først introduceres for iPhone næste år.