iPhone 5 klar til danske supermobilnet

Du kan nu opdatere din iPhone, så den kan bruge 4G/LTE hos Telia og '3'

Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du kan nu opdatere din iPhone, så den kan bruge Telia og '3' supermobilnet.

Hvis ikke din iPhone 5 allerede har givet dig besked, kan du glæde dig. Der er nemlig nu en opdatering klar, der sætter den i stand til at bruge 4G/LTE, hvis du er kunde hos Telia og '3', og senere også hos Telenor.

Opdateringen, der i øvrigt har versionsnummer 6.1, virker også til iPhone 4 og 4S, men det er kun på iPhone 5, at brugerne kan benytte 4G/LTE - og altså heller ikke, hvis man benytter et teleselskab, der bruger TDC eller Telenors mobilnet. Apple har nemlig valgt ikke at lade sin iPhone understøtte de frekvenser, som TDC og massevis af andre europæiske udbydere brugere til 4G/LTE. 

Telenorkunder må vente på Telia

Hos Telenor er problemet dog et andet: Her må kunderne pænt vente på, at Telenor og Telia får fusioneret deres netværk, hvorefter Telenors kunder kan bruge Telias mobilmaster til 4G/LTE.

Opdateringen rummer derudover ikke de store nyheder.

iPhonen vil på et tidspunkt selv lede efter en opdatering og give dig besked - men er du utålmodig, kan du gå ind i Instillinger > Generelt > Softwareopdatering > og herinde vælge 'Hent og installer". Det kræver dog forbindelse til et Wifi-netværk.

Telefonen kan også opdateres via iTunes.