iPad app for nordjyder med global udsigt

Nordjyske har lavet et rigtig godt bud på første generation af et iPad magasin

Da det efter en lang række forsøg endelig lykkedes mig at dowloade Nordjyskes ipad magasin app, ’Nordjyske Inside’, var det en positiv oplevelse. Helt overordnet er det et fremragende forsøg fra regionalavisen på en første generation af en iPad app.

Nordjyske kalder det selv ’en helt ny måde at læse historier på’ – ikke en avis, ikke et magasin, ikke web men det bedste af hver.

Det er der noget om

Indholdet er relativt korte magasinhistorier rigt illustreret med fotos og videoer, bokse og små tekster.

Men indholdet er også meget bredt og viser, at Nordjyske stadig tænker som de fleste andre papiraviser: Vi giver dem lidt af hvert, så rammer vi nok rigtigt med et par historier: I løbet af to numre kan man se historier om: Kina, EU og muslingefiskeri, Tina Dickow (nordjyde), en restaurant i Aalborg, fodbold, teater i Aalborg, palmer, koncert med Michael Bolton i London og Aalborg, en lejlighed i Paris, test af en audi, portræt af Connie Nielsen (nordjyde), overspringshandlinger, pilgrimsfærd i Mekka, udlændigendebatten, test din vide om John F Kennedy og golfspillende Rasmus Hjelm (nordjyde).

Nordjyske Insides app indeholder – som på de fleste andre apps – en række irritationsmomenter udover langsom og svær download. For eksempel er hver side uskarp et sekund eller to, efter man har bladret. Og det glider ikke altid fra side til side med et enkelt strøg. Og indholdsoversigten, som glider ned fra oven, når man prikker til skærmen, er ikke altid let at få væk.

Til gengæld er der mange annoncer, som præsenteres på lige fod med artiklerne, og som man bladrer igennem på samme måde som en artikel. Spændende.

Nordjyske Inside udkommer hver mandag og fredag og koster 18 kroner pr nummer. De 4 første numre er gratis.

Download i iTunes