Intet spilboom med ny Xbox og Playstation

Behersket vækst i vente på spilmarkedet, når Microsoft og Sony sender nye spillekonsoller på markedet til efteråret.

Microsoft præsenterede i maj sin nye Xbox One, og 10. juni fremviser Sony den nye Playstation 4. Arkivfoto: Glenn Chapman, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: GLENN CHAPMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De nye spillekonsoller Xbox One og Playstation 4 vil ikke få salget af konsolspil til at eksplodere, sådan som spilproducenterne havde håbet på.

Det globale salg af spil til konsollerne, som kobles til TV-skærmen, ventes kun at vokse med 4,2 procent i 2013 og dermed øge omsætningen til 25,98 milliarder dollars, hvor det i 2014 vil blive 6,4 procent større og omsætte for 27,62 milliarder dollars. Det viser en ny analyse fra PricewaterhouseCoopers forud for næste uges E3-messe, verdens største spilmesse, der holdes i Los Angeles, USA.

Konsolspilsalg 10 procent tilbage i 2012

Hidtil har forventningerne været, at Microsofts nye Xbox One, der blev præsenteret for nylig, og Sonys nye Playstation 4, der vises frem 10. juni, vil skabe en stærk og fornyet interesse for konsolspil, når de to nye konsoller formodentlig til efteråret kommer på markedet. Da de seneste spillekonsoller kom i handelen i 2007, steg salget af spil med 28 procent.

Konsolspilsalget er faldet støt og gik 10 procent ned i 2012, selv om der stadig overordnet er gode penge i spil. Det er især mobiltelefoner og tavlecomputere, der har overtaget en vigtig del af spilmarkedet, selv om konsolmarkedet stadig står stærkt, især inden for spil og produkter, som leveres over internetforbindelsen. Derimod bliver der ikke købt væsentligt flere fysiske spil.

Salget af konsolspil over nettet ventes i 2014 at stige med næsten 24 procent i forhold til i år og runde en omsætning på 7,24 milliarder dollars mod 5,86 milliarder dollars på verdensplan i år. I 2017 forventer PricewaterhouseCoopers, at omsætningen vil runde 10,75 milliarder dollars, skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Mobilt spilsalg står til fremgang

Ikke overraskende står det mobile spilsalg til telefoner og tavle-PCer til at vokse pænt. I år ventes der solgt for 9,94 milliarder dollars på verdensplan, om fire år vil omsætningen ifølge PwC runde 14,4 milliarder dollars.

Spillekonsollerne udvides hele tiden fra blot at være til spil. Både Xbox One og Playstation 4 får tilført en masse nye funktioner, som producenterne håber kan gøre dem til det underholdningsmæssige samlingspunkt hjemme i stuen.