Internetmogul lancerer Spotify-konkurrent

Den piratanklagede internetmogul og tidligere hacker Kim Dotcom lancerer musiktjenesten Baboom som konkurrent til Spotify og iTunes.

Den piratanklagede internetmogul og tidligere hacker Kim Dotcom lancerer musiktjenesten Bamboo som konkurrent til Spotify og iTunes. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iværksætter, internetmogul, levemand og anklaget for digital pirateri, Kim Dotcom, er i dag klar til at søsætte det seneste initiativ i en efterhånden ganske lang række af projekter. Denne gang har han kastet sig over musikken, hvor det nye foretagende Baboom skal fungere som konkurrent til den store streamingtjeneste Spotify og Apples online butik, iTunes.

Baboom har været varslet i en rum tid og falder sammen med stifter Kim Dotcoms fyrre års fødselsdag. Det er dog indtil videre kun tale om en »soft launch« af den nye musik-tjeneste, og indtil videre vil det kun være muligt at lytte til Kim Dotcoms eget album »Good Times« på Baboom, der skal fungere som et udstillingsvindue til, hvordan tjenesten fungerer. Den endelige lancering vil finde sted i slutningen af 2014, oplyser Kim Dotcom.

»Vi laver en »soft launch« (blød lancering) af Baboom i januar, hvor det kun vil være muligt at se min artist-side, så man kan se, hvordan siden fungerer og hvordan man på forskellige måder kan købe musik eller downloade det gratis. Den fulde side vil blive lanceret nogle måneder senere,« sagde Kim Dotcom i et interview med Wired i november sidste år. Han har dog i en pressemeddelelse i dag udskudt den fulde lancering til sent i 2014.

Finansiering skal komme fra annoncer

Kim Dotcom har selv beskrevet den nye musiktjeneste som en krydsning mellem streamingtjenesten Spotify og Apples musikbutik iTunes. Hvor det på Kim Dotcoms nu lukkede fildelingstjeneste Megaupload var dem, der uploadede flest filer, der blev økonomisk belønnet, vil Baboom ifølge Kim Dotcom dele fortjenesten mellem artister og pladeselskaber.

Omsætningen skal blandt andet komme fra, at brugere får mulighed for at downloade musik til gengæld for, at de installerer software i deres browser, der så viser en vis mængde reklamer. Baboom vil dog også fungere som en mere konventionel musikbutik, hvor brugerne har mulighed for at betale med helt traditionel valuta og derigennem erhverve sig nye toner.

Kim Dotcom har tidligere stået bag fildelingstjeneste Megaupload, der i 2012 blev lukket af den amerikanske regering. Senere opstod tjenesten Mega, hvor indholdet var krypteret, men på mange måder stadig mindede om Megaupload.

Kim Dotcom har tidligere ytret, at han barsler med en krypteret mail-tjeneste, ligesom han har varslet, at han vil starte sit eget politiske parti i New Zealand.