Ingen tager billeder med iPad 2

Giv os et kamera, lød kravet fra iPad-køberne. Det fik de så - men de bruger det ikke, viser tal fra Flickr.

Sådan ser det ud, kameraet i iPad 2. Du bruger det næsten helt sikkert ikke ret meget. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har købt en iPad 2, er der statistisk set meget lille sandsynlighed for, at du bruger det indbyggede kamera til nogetsomhelst. I hvert fald hvis man skal tro tal fra fototjenesten Flickr, der jævntligt opgør, hvilke kameraer brugerne tager billeder med.

Og de tal viser, at stort set ingen tager billeder med deres iPad2.

Når Flickr så præcist kan opgøre hvor populære forskellige telefoner, kameraer og tavlecomputere er som foto-dimser, er det fordi at de fleste foto-enheder gemmer data om sig selv sammen med billedet, der tages. Disse data ryger med op på Flickr, når brugerne offentliggør deres pletskud.

Det gør blandt andet Apples iPhone 4, der efterhånden er ved at blive et af de mest populære kameraer blandt Flickr-brugerne - også selv om kameraet i iPhonen er ganske skidt, sammenlignet med rigtige kameraer.

Men ud af de millioner og atter millioner af billeder fra Flickrs bruger, der der kun 23 daglige brugere i gennemsnit, der bruger en iPad 2 som kamera. Ipad 2 tegner sig for i alt 12.811 billeder på Flickr.

Til sammenligning har 4391 dagligt aktive iPhone 4-brugere lagt over syv mio. billeder op.

Selv om kameraet er en af de få nyskabelser i den relativt nye iPad 2, er det reelt kun på under en megapixel, og - ifølge flere anmeldelser - temmelig dårligt.