Ingen LG-planer om Windows Phone

Sydkoreanerne satser fortsat på Android men er klar til at rykke, når Windows Phone-interessen vokser.

LG var blandt de allerførste, som stod klar med en Windows Phone-telefon, da version 7 kom i oktober 2010. Arkivfoto: Stephen Morrison, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kommer ingen Windows Phone-telefoner fra sydkoreanske LG Electronics.

LG holder døren åben til Windows Phone-verdenen men ser intet stort behov for selv at levere nye Windows Phone-telefoner, fremgår det på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i det nordøstlige Spanien i denne uge.

»Vi ønsker at give kunderne, hvad de beder om,« siger en unavngiven LG-repræsentant til den amerikanske nyhedstjeneste CNet.

Alt er Android på nyhedshylden

LG var blandt de allerførste til at sende en Windows Phone-telefon, nemlig Quantum, på markedet. Men siden har LG satset massivt på konkurrenten Android, og hele mandagens store lancering af nye LG-produkter i Optimus-serien er alle med Android som styresystem.

Windows Phone kæmper med at komme ind på smartphonemarkedet, hvor Android og Apples iOS dominerer. 70 procent af samtlige solgte smartphonetelefoner i verden er i dag med Android som styresystem.

Det er navnlig Nokia, som med sin Lumia-serie gør sig i Windows Phone-verdenen, men også verdens største mobilproducent, sydkoreanske Samsung, er med i spillet. Samsung er dog også mest til Android, og både den nuværende og den kommende topmodel fra Samsung - henholdsvis Galaxy III og Galaxy IV, som kommer i marts - er Android-telefoner.

Klar til udrykning

Ifølge LG-repræsentanten er LG med om bord, »når der er et betydeligt marked« for Windows Phone.

LG satser på i år at runde 75 millioner solgte mobiltelefoner mod sidste års 55 millioner styk. Af de 75 millioner vil de 45 millioner være smartphonetelefoner. The Korea Times citerede for en måned siden en ledende medarbejder fra en af LGs lokale partnere for, at LG er i gang med at gøre klar til nye Windows Phone-telefoner.

LG er også med på de kommende mobiltelefoner med Firefox OS som styresystem og har netop købt WebOS-styresystemet af Hewlett-Packard, dog for at bruge det i TV-apparater og ikke på mobiltelefoner.

Berlingske dækker Mobile World Congress, og du kan følge nyhederne på www.b.dk/tech og www.business.dk/digital.