Ingen iPhone til Obama

Apples telefoner er ikke sikre nok til præsidenten, som fortsætter med sin Blackberry.

Barack Obama læser beskeder på sin Blackberry-telefon i selskab med døtrene Sasha (til venstre) og Malia. Arkivfoto: Saul Loeb, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USAs præsident Barack Obama må »af sikkerhedsgrunde« ikke bruge en iPhone-telefon fra Apple.

Det fortalte han selv, da han onsdag mødtes med en gruppe unge for at slå et slag for sin nye sundhedsforsikring. Derfor er hans præsidenttelefon en canadiskproduceret Blackberry-telefon, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han har dog en iPad fra Apple, som han bruger privat.

Apple er en af de teknologigiganter, som ser ud til at have tilladt den skandaleramte, amerikanske efterretningstjeneste NSA direkte adgang til sine servere og dermed til brugernes personlige data, fremgik det af tophemmelige dokumenter, som den tidligere NSA-ansatte Edward Snowden lækkede i sommer. Apple og de øvrige selskaber benægter, at de giver en sådan adgang.

Kun ti kender adressen

Barack Obama blev præsident i 2009 og kæmpede for at beholde den Blackberry-telefon, som han havde, selv om kun ti mennesker ifølge ham selv havde hans personlige e-postadresse. Blackberry har netop været erhvervslivets foretrukne telefon, fordi telefonerne dels har fuldt tastatur, dels kører al kommunikation på Blackberrys egne, sikrede servere.

Blackberry lever i øjeblikket en omtumlet tilværelse og er utvivlsomt begejstret for Barack Obamas opbakning. Den canadiske mobilproducent havde sat sig selv til salg, men buddene var ikke gode nok, og nu er strategien lagt om. En tredjedel af medarbejderne skal fyres, og Blackberry vil igen satse på erhvervskunderne.