Ingen indgang til himlen

Hvem er ikke dybt fascineret af rumskibe, månevandringer og jagten på det ukendte i universet?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er spændt til bristepunktet over, hvordan dette spændende emne vil udfolde sig i appen fra ”verdens centrum for rumfart” som Kennedy Space Center i Florida præsenterer sig. Præcis som universet siges at være uendeligt, må der være et evigt stort potentiale for en app netop her.

Med applikationen åben giver den turkise menu mig nu fire muligheder: ”Space Journal”, ”Space Center”, ”i-Mobilize” og ”Space Center Wallpaper”.

”Space Center” er en video, der giver en grundig gennemgang af, hvad man kan opleve i besøgscenteret i rumcenteret. Der fortælles detaljeret om affyringsramperne, kontrolrummene og de kolossalt store raketter, imens der med håndholdt kamera zoomes ind og ud. Det mest spændende er selvfølgelig nedtællingssimulatoren. Her kommer man helt tæt på ”countdown”, inden det endelige ”lift-off” og et gigantisk flammehav sender rumskibet mod stjernerne. Det er faktisk ganske underholdende. Videoen har et gennemgående art deco-udtryk og noget, der lyder som 1980’er-politiserien ”Miami Vice”-soundtracket som baggrundsmusik.

Det er sjovt, men det virker ikke relevant i en rumfartssammenhæng. Jeg savner seriøsitet og mere rumnørderi.

”i-Mobilize” er en portalside, hvorfra der linkes til App Store. Her kan hentes et udvalg af apps, der har mere eller mindre relevans til emnet rumfart: vægttab, hypnose, ’tænk positivt’ mv. Det er svært at få øje på, hvad det har direkte med emnet at gøre. Hvorfor laver rumcenteret ikke selv relevante værktøjer, som jeg kan bruge til at se, om jeg kan blive astronaut? Hvor meget motionerer en astronaut på en rumrejse eksempelvis?

Endelig har applikationen en wallpaperside, hvor jeg kan hente nogle grovkornede stillbilleder fra videoen og bruge dem som baggrundsbilleder på min iPhone og iPad. ”Space Journal”-siden har ikke noget indhold.

Ud over videoen, som giver mig en okay gennemgang af, hvad der venter mig, den dag jeg besøger rumcenteret, så lader applikationen meget tilbage at ønske. Hvor er kortet over området, som jeg skal bruge til at finde rundt i rumcenteret? Og hvor er mødet med nogle rigtige astronauter?

Man må kunne forvente meget mere af Kennedy Space Center. Applikationen trænger derfor til en grundig opdatering.

App: Kennedy Space Center

Pris: 30 kr.

Findes både til iPhone og iPad

Sprog: Engelsk

I samarbejde med kulturklik.dk