Ingen ejerkrav til 29.655 beslaglagte Bitcoins

Ingen har gjort krav på de 29.655 Bitcoins, som FBI beslaglagde i lukningen af den berygtede, digitale markedsplads Silk Road. Dermed er de digitale mønter nu overtaget af myndighederne.

Under lukningen af den digitale markedsplads Silk Road beslaglagde FBI en stor sum digitale mønter i form af Bitcoins. Der er gjort krav om ejerskabet til dem, og de er overgået til myndighederne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 29.655 Bitcoins, som blev beslaglagt i USA, da myndighederne i efteråret lukkede ned for internettjenesten Silk Road, der var berygtet for at være handelskanal for ulovlige varer - særligt ulovlige stoffer - som blev handlet med den digitale valuta, er der fortsat ingen, der har gjort krav på.

Dermed er både summen af Bitcoins og Silk Roads hjemmeside nu overgået til de amerikanske myndigheders ejerskab, skriver teknologinyhedssiden ZDnet.com.

I slutningen af september anholdt FBI den påståede bagmand bag den digitale markedsplads Silk Road, der blev tilgået via Tor-netværket, som er designet til anonym surfing, og hvor betaling for varerne foregik i Bitcoins, angiveligt fordi den virtuelle valuta er vanskelig at spore.

I den forbindelse blev handelspladsen lukket ned, og FBI beslaglagde de 29.655 Bitcoins fra den digitale tjenestes servere. Ingen har rejst krav om hverken mængden af Bitcoins, der lige nu har en værdi på mere end 140 millioner danske kroner ifølge valutaomregneren.dk, eller Silk Roads hjemmeside og server indeholdende de virtuelle mønter, som dermed officielt er beslaglagt og dermed er overgået til myndighederne ejerskab.

»Hermed fortsætter vi vores bestræbelser på at dæmme op for gevinster i kriminalitet og sender et signal til dem, der tyer til det »mørke net« for at foretage ulovlige aktiviteter, om, at de har valgt den forkerte vej,« meddeler Preet Bharara fra anklagemyndigheden i New York i en meddelelse på det amerikanske justitsministeriums hjemmeside.

Her noteres det samtidig, at det er sket, fordi retten har vurderet, at der er tale om gevinster relateret til kriminelle handlinger.

Lukningen af Silk Road - eller »Silkevejen« der efter sigende har fået sit navn efter den historiske handelsrute gennem Europa, Asien og dele af Afrika - skete i slutningen af september, da FBI anholdt den påståede bagmand bag tjenesten.

I den forbindelse er der yderligere blevet fundet 144.336 Bitcoins på hardware, der tilhører den påstående bagmand, som har indgivet sit krav til myndigheder og forsøger at bekæmpe, at der vil ske en officiel beslaglæggelse.