Ingen e-bøger til Windows-brugere

Der er endnu ikke nok danskere, der bruger Windows på deres mobiltelefon, til, at e-bogstjenesten Mofibo vil bruge krudt på dem.

Mofibos koncept er at sælge månedsabonnement til alle e-bøger på de digitale hylder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har man valgt mobiltelefon eller tavle-PC med Windows som styresystem, må man finde sig i ikke at kunne bruge e-bogstjenesten Mofibo, og det bliver der ikke umiddelbart ændret på.

»Windows er ikke med i planerne - men det kommer da an på, hvor stor Windows bliver,« siger Mofibos stifter og direktør, Morten Strunge, til Berlingske.

Mofibo er en danskopfundet e-bogstjeneste med månedsabonnement, der for 99 kroner giver frit valg på alle hylder til de lige nu 8.000 bøger, som også kan læses uden internetforbindelse til rådighed. Tjenesten er opfundet af Morten Strunge, som i sin tid stiftede lavprismobilselskabet Onfone, som TDC købte i maj 2011 og nu lader indgå i kabel-TV-selskabet YouSee under navnet YouSee Mobil.

E-bøger på fuld tid

Morten Strunge forlader ved årsskiftet TDC for at hellige sig Mofibo på fuld tid og gøre klar til en international satsning. Den foreløbige plan er at åbne i et-to lande inden for det næste halve år.

Mofibo åbnede i sommer, dog kun til Apple-udstyr, men for nylig er det også blevet muligt at være Mofibo-abonnent med Android-udstyr.

I Danmark blev der i 3. kvartal 2013 solgt dobbelt så mange Samsung-telefoner som Apple-telefoner i Danmark, nemlig 272.000 Samsung-telefoner mod 139.000 Apple-telefoner, og Samsungs markedsandel er vokset fra 42 til 46 procent, mens Apples er faldet fra 31 til 23 procent af mobilmarkedet, viser nye tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt. Windows har til gengæld endnu ikke nogen større andel på mobilmarkedet.


Kræver opdatering

»Laver vi en Windows-udgave, skal vi have folk ansat til at vedligeholde den. For det er ikke nok bare at have en Windows-udgave. Det handler altså om efterspørgsel,« forklarer Morten Strunge.

Mofibo fik i november 5.500 nye, betalende kunder, hvilket direktøren er godt tilfreds med, og Mofibo sidder ifølge ham på anslået 35-40 procent af det danske e-bogsmarked.

»Når vi kører TV-reklamer om aftenen i den bedste sendetid, får vi hurtigt tusind brugere ind på hjemmesiden, fordi folk jo sidder i sofaen med telefonen eller tavlen. De 60 procent bruger en tavle, 20 procent mobiltelefonen og 20 procent PCen,« siger Mofibo-direktøren.

Biblioteker fravalgte e-bogslæsere

Derimod har Mofibo ikke kunnet se nogen umiddelbart effekt af, at de danske biblioteker for nogle måneder siden ændrede på deres fælles e-bogsudlån, Ereolen.dk, så man ikke længere kunne låne e-bøger til ægte e-bogslæsere à la Sony Reader. I stedet kræver det nu en særlig app, før man kan benytte bibliotekernes tjeneste, og dermed virker Ereolen kun på mobiltelefoner, tavlecomputere og PCer men ikke de e-bogslæsere, der ellers er designet til formålet.

På Ereolen.dk kan man kun låne et begrænset antal bøger ad gangen. Antallet afhænger af den enkelte kommunes aftale.