I dag kommer Windows Phone Mango

Tidligere i dag begyndte Microsoft at sende den længe ventede Windows Phone 7-opdatering ud.

Foto: SPENCER PLATT

Efter et helt års ventetid, kan danske Windows Phone 7-brugere nu endelig se frem til at mobilerne pludselig begynder at tale dansk.

Tidligere i dag sendte Microsoft nemlig den ventede Windows Phone 7-opdatering ud, der kaldes Mango, og som tilfører Microsoft-platformen en række funktioner, der har været ventet meget længe for de danske brugere.

Eksempelvis markerer Mango-opdateringen den officielle åbning af Mircrosofts app-store, kaldet Windows Marketplace. Den har hidtil været lukket land hvis man havde sat sin Windows-mobil op med en dansk konto.

Microsofts nye mobilstyresystem blev lanceret i oktober sidste år, men har aldrig rigtig virket i Danmark. Blandt andet har der manglet dansk stavekontrol, danske bogstaver og dansk sprog i telefonen.

Med Mango kommer der både det ene og det andet.

B.dk har kun kortvarigt haft mulighed for at lege med en Mango-opdateret Windows-mobil, men vores lynhurtige test afslørede, at ikke meget har forandret sig visuelt. Men mange ting fungerer bedre end før - især gør det en forskel, at der nu er danske taster direkte på tasteturet.

Det er ikke Microsoft selv, der står for opdateringen, men derimod de enkelte producenter og operatører, og derfor er det svært at sige præcist hvornår de danske mobilbrugere får glæde af opdateringen.

Der er dog givetvis ikke tale om ret mange brugere, for Windows Phone 7 har trods et års tid på markedet stadig ikke trukket fra, og slet ikke i Danmark, hvor teleselskaberne har været yderst tilbageholdende med at sælge det engelsksprogede system.

Ifølge Microsoft selv, byder Mango-opdateringen dog på nye tider, og selskabet satser på at få vækst i det danske salg de kommende måneder.

Mango-opdateringen kommer dog næsten nøjagtig samtidig med Apples næste generation af iPhonen, der præsenteres på tirsdag den 4. oktober. Samtidig lancerer Nokia sin supermobil, N9, der samtidig giver debut til det åbne og hyperavancerede styresystem, MeeGo.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!