I dag ændrer din iPhone og iPad sig: Her er ændringerne

Længere batterilevetid, bedre sikkerhed og mere multitasking: Onsdag kommer den nye IOS 9 til Iphone og Ipad

hjælp til wifi
Hvis man er en af de mange, som for nylig har opdateret softwaren på iPhone, skal man være opmærksom på en helt ny funktion, der kan ende med at gå hårdt ud over mobilregningen.    Fold sammen
Læs mere
Foto: Josh Edelson

Er du træt af at din iPhone ikke kan holde strøm, eller at du ikke kan se en video fra Youtube på din iPad, samtidig med at du surfer på nettet?

Så er der rigtig godt nyt i vente, når Apple onsdag lancerer den nyeste udgave af deres styresystem, nemlig iOS 9.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Hvis du er indehaver af enten en iPhone eller iPad, kan man se frem til nye og spændende ændringer.

Herunder kan du læse lidt om nogle af de nye funktioner, som følger med iOS 9:

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

  • Længere batterilevetid. Det kan irritere de fleste, når ens smartphone pludselig løber tør for strøm. Apple har med iOS 9 forsøgt, at komme problemet i møde, ved at lave en ny 'Low Power' funktion, som skulle give én times ekstra batterilevetid.
  • Bedre multitasking på iPad. Nu bliver det muligt at åbne og bruge flere apps på skærmen samtidigt, hvor det før kun har været muligt at benytte sig af en enkelt. Man kan altså se frem til, at afspille Youtube-videoer samtidig med at man skriver mails, eller er på Facebook
  • For de nyhedsinteresserede kommer der en ny nyheds-app, som samler og sorterer nyheder specifikt til den enkelte bruger, ud fra personlige interesser.
  • Apple Maps appen får også et løft, og det vil nu være muligt at inddrage offentlig transport i sin rutevejledning, ligesom man kender det fra konkurrenten Google Maps. I første omgang vil funktionen kunne bruges i 20 byer i USA og Kina, så danske iPhone ejere må vente lidt med denne funktion. Det vides endnu ikke, hvornår den kommer til at omfatte Danmark.
  • Yderligere sikkerhed. Den fire-cifrede kode, man skal indtaste hver gang man logger på sin iPhone eller iPad, bliver erstattet med en kode på yderligere to cifre, altså seks i alt. Derudover bliver der også tilføjet et nyt tastatur, som gerne skulle være endnu hurtigere at skrive på.

Du kan læse endnu mere om den nye iOS 9 opdatering hos Apple HER.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!