Hvor mon det fly er på vej hen?

Plane Finder AR kan, som navnet antyder, finde fly. Ikke bare på et kort, men derimod finde fly i forhold til din position og vise information gennem din iPhones kamera og skærm.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Augmented Reality

Plane Finder AR benytter sig af det, man populært kalder for augmented reality, direkte oversat til forstærket virkelighed. Begrebet dækker over teknologier, som tillægger den fysiske verden digitale lag i form af eksempelvis lyd, tekst billeder, video eller animationer. Smartphones er på mange måder perfekte platforme til at påføre vores fysiske verden digitale lag. De fleste har et utal af avancerede sensorer, som kombineret med kamera og en stor trykfølsom skærm gør det muligt for udviklere at sammenflette den digitale og fysiske verden. Der findes efterhånden mange apps, der benytter sig af augmented reality, nogle mere overbevisende end andre. Plane Finder ARs styrke er i denne sammenhæng dens simple formål og funktionalitet. App´en er på ingen måde informationstung, hvilket efter min mening nogle gange kan være et problem for apps, der benytter sig af teknologien.

Wow-effekten er næsten alle pengene værd

Plane Finder AR kan, som navnet antyder, finde fly. Ikke bare på et kort, men derimod finde fly i forhold til din position og vise information gennem din iPhones kamera og skærm. Som mange andre og måske især dem, der har sin daglige gang hos Flyvergrillen ved Kastrup, kan jeg nogle gange tage mig selv i at dagdrømme om eksotiske destinationer, når jeg ser hvide kondenseringsstriber på himlen. Det kan virke helt dragende at betragte den lille prik på himlen og fundere over, hvor de par hundrede mennesker egentlig skal vej hen i sådan en fart.

Dette presserende spørgsmål kan Plane Finder AR svare på, og du får tilmed en række andre interessante (for nogen) oplysninger med i købet. App´en fortæller kort efter opstart, hvilke fly du kigger på, hvor de kommer fra og er på vej hen, hvor langt de er fra din position, deres højde, og med hvilken hastighed de flyver. Informationerne popper op i en boks placeret med overraskende præcision ved siden af flyet på himlen. Effekten er ganske imponerende.

Plane Finder AR er en af de apps, som er sjov at vise til sine venner og familie, men heller ikke så meget mere end det. Det skulle da lige være, hvis man har en særlig interesse i luftfarten - jævnfør de gode folk ved Flyvergrillen.

Udover den anmeldte købeversion af Plane Finder AR findes også en gratisversion, Plane Finder AR FREE. Gratisversionen har samme wow-effekt, men viser kun flyets afstand til din position, men mon ikke også det opfylder de flestes behov?

PLUS: fascinerende og sjov at vise frem. App´en gør præcis, hvad den lover.

MINUS: 18 kr. (prøv gratisversionen)

Plane Finder AR kan hentes i App Store til 18 kr.