Hver tiende Android-app er malware

Kan overtage telefonen og stjæle telefonnummer og data.

Android Market er en relativ åben butik for diverse applikationer, hvilket gør, at også ondsindede applikationer med malware kommer indenfor. Sikkerhedsselskab advarer imod disse. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi har alle vidst, at Googles applikationsbutik, Android Market, har haft et stadigt stigende problem med ondsindet software, altså malware. Nu har et sikkerhedsselskab taget et nærmere kig på, hvor stort problemet faktisk er, og tallene er overaskende høje.

Tager kontrol over mobilen

Sikkerhedsselskabet Dasient kastede sig over 10.000 Android-applikationer i Android Market og opdagede, at hele 800 af applikationerne, altså 8 procent, viste sig at være malware.

Applikationerne viste sig på forskellig vis at stjæle data, kopiere passwords, sende dyre sms'er til de gemte kontakter på telefonen og til og med stjæle IMEI- og IMSI-numre for at kunne lave kopier af en brugers telefon.

Fordobling på blot to år

Dasient-chefen Neil Daswani fortæller, at antallet af inficerede applikationer er blevet fordoblet i løbet af de sidste to år. Han tilføjer, at Android-telefoner har været udsat for såkaldte »Drive-by-downloads« det sidste år. Et eksempel derpå er et website, som reklamerede med at have snydekoder til det populære spil Angry Birds, hvor brugere blev narret til at downloade malware direkte til telefonen. Et andet forsøg skete forrige måned, da malware blev maskeret som en tillægspakke til Angry Birds. Hvor mange, som besøgte og blev narret af de ondsindede websites, er der fortsat ikke tal på.

»Det er et problem, som mobilproducenterne ikke kan ignorere. Noget må gøres,« konstaterer Daswani.

Undersøgelsen blev foretaget i forbindelse med sikkerhedskonferencen Black Hat, som finder sted i Las Vegas næste måned. Daswani lover mere information, når konferencen står på.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Mobilen.no
Oversat af Stina Resting