Huaweis nye våben mod iPhone og Galaxy er klar

Den kinesiske mobilgigants nye flagskib med blandt andet otte megapixel frontkamera presser prisen på toptelefonerne.

Sådan ser den nye Ascend P7 ud. Huaweis topchef, Richard Yu, præsenterede den onsdag i Paris, og 23. maj kommer den til Danmark, hvor prisen bliver 3.000 kroner. Foto: Philippe Wojazer, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE WOJAZER

Den hidtil tyndeste 4G-smartphonetelefon til en pris, som ligger væsentligt under konkurrenterne, skal gøre den kinesiske mobilgigant Huawei til nummer tre i Danmark efter Samsung og Apple.

Den nye topmodel, den fem tommer store Ascend P7, blev onsdag præsenteret i Paris og kan fra 23. maj købes i Danmark, hvor Telia og datterselskabet Call Me vil tage 3.000 kroner for det blot 6,5 millimeter tynde apparat. Huaweis mål er at sælge 10 millioner eksemplarer inden begyndelsen af 2015 mod de fire millioner Ascend P6-telefoner, som til dato er solgt, siden P6 blev lanceret som topmodellen i juni 2013.

Derfor er der sat 300 millioner dollars af til markedsføring, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hård konkurrence i toppen

Ascend P7 har et bagkamera med en opløsning på 13 megapixler og et frontkamera med otte megapixler. En særlig »ultrasnapshot«-funktion gør det muligt at tage et billede på 1,2 sekunder fra slukket tilstand. Skærmen har en opløsning på 1.920 x 1.080 og er udstyret med Gorilla Glass 3 for at forhindre ridser. Styresystemet er Android men med Huaweis tilpassede Emotion-flade.

Ascend P7 skal konkurrere mod Samsungs nyligt lancerede toptelefon, Galaxy S5, og Apples iPhone 5S, som dog ventes afløst til efteråret af en endnu større iPhone 6-telefon. HTC har netop lanceret sin nye One M8, og Sony kommer med Xperia Z2. Desuden lancerer sydkoreanske LG Electronics i London den 27. maj afløseren for sin topmodel, LG G2, så konkurrencen om folks opmærksomhed bliver hård.

Tæt samarbejde med TDC

Huawei er bedst kendt som leverandør af mobiludstyr og er verdens næststørste efter svenske Ericsson. Huawei har netop overtaget ansvaret for TDCs mobilnet i Danmark, som skal udbygges kraftigt i det kommende år.

23 procent af Huaweis omsætning kom sidste år fra salg af forbrugerelektronik, heriblandt mobiltelefoner. Huawei er på verdensplan den tredjestørste mobilproducent efter sydkoreanske Samsung og amerikanske Apple, der sidder på henholdsvis 31,3 og 15,3 procent af smartphonemarkedet, mens Huawei ifølge analysehuset IDC har en markedsandel på 4,9 procent.