Huawei lægger Windows-telefoner på hylden

Den kinesiske mobilgigant kan ikke tjene penge på mobiltelefoner med Microsofts styresystem, fordi efterspørgslen ikke er stor nok.

Ascend G6 4G-telefonen er en af de kinesisk producerede smartphonetelefoner, som er med til at gøre Huawei til verdens tredjestørste mobilproducent. Men den kører på Android, for det kan Huawei sælge. Arkivfoto: Pau Barrena, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: PAU BARRENA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kommer ingen Windows Phone-telefoner fra den kinesiske mobilgigant Huawei i den nærmeste fremtid, for det er alt for dyrt og besværligt at producere dem.

Det siger Huaweis direktør for privatkundemarkedet, Richard Yu, i et interview med den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

»Vi har forsøgt at bruge Windows Phone-styresystemet. Men det har været svært at overbevise kunderne om, at de skal købe en Windows-telefon,« siger han og tilføjer, at Huawei ikke kan tjene penge på Windows Phone.

Androids jerngreb om mobilmarkedet

Huawei er verdens tredjestørste mobilproducent og den næststørste leverandør af mobiludstyr som master m.m. Huawei har gennem især det seneste år intensiveret sin mobilproduktion, som næsten udelukkende består af telefoner med Googles styresystem Android. Huawei-telefonerne har høstet megen ros blandt anmelderne og sælges typisk til priser, som ligger langt fra den dyre ende.

Lige omkring 85 procent af alle leverede smartphonetelefoner kommer i dag med Android, hvor kun 11,7 procent bruger Apples iOS, og Windows Phones markedsandel ligger helt nede på 2,5 procent - faktisk en tilbagegang fra 3,4 procent for et år siden, viser nye tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt.

Microsoft overtog tidligere i 2014 mobilproduktionen fra den finske mobilgigant Nokia, der hidtil har leveret omkring 90 procent af alle Windows Phone-telefoner gennem sin Lumia-serie. Microsoft arbejder ihærdigt på at få flere mobilproducenter til at stige på Windows-vognen. Senest har den taiwanske mobilproducent HTC gjort en Windows-udgave af sin meget roste HTC One M8-telefon, som ellers kører på Android, klar.

Også nej tak til Tizen

Huaweis udmelding er uden tvivl ikke rar læsning for Microsoft, men også Samsungs nye mobilstyresystem Tizen får knubbede ord med på vejen.

»Vi føler ikke, at Tizen har nogen chance for at blive en succes. Selv for Windows Phone er det svært at blive en succes,« siger Richard Yu.

Han gør det samtidig klart, at Huawei ikke har planer om at stille med sit eget styresystem.