HTCs Android-telefoner er meget sårbare

Sikkerhedsbrist giver tusindvis af applikationer adgang til dine følsomme informationer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du en Android-telefon fra HTC giver websitet Android Police dig god grund til bekymring. De har nemlig opdaget et gigantisk sikkerhedshul som gør det muligt for tusindvis af apps at hente meget mere information end det du har givet tilladelse til, ifølge Gizmodo.

»Jeg er ganske målløs nu, skriver Artem Russakovskii på Android Police i sin omtale af problemet hos Android Police. Han sammenligner dette med at placere husnøglen under dørmåtten, og forvente at den som måske finder den ikke låser sig ind.«

Det er bestemt ikke rart. Russakovskii og hans kolleger har nemlig opdaget at noget så "harmløst" som at give en app tilladelse til at gå på internettet (android.permission.INTERNET), også vil give applikationen adgang til blandt andet dine telefonnumre og e-mails, brugerkonti og informationer om lokalitet via GPS-log. Det ligger ifølge hackergruppen ganske frit tilgængeligt for appudviklere.

Bare HTC kan fikse problemet

Sikkerhedshullet omfatter HTC-telefoner som kører brugergrænsefladen Sense. Foreløbig har Android Police bekræftet sårbarheden på de amerikanske modeller EVO 4G, EVO 3D, Thunderbolt, EVO Shift 4G, MyTouch 4G Slide og Sensation, men de forventer at finde fejlen på andre HTC-telefoner også.

Android Police advarede HTC om sine fund den 24. september, men siden de ikke fik noget officielt svar fra producenten valgte de at lægge denne information ud på sine websites.

Programmørerne hævder at sikkerhedsbristen kun kan lukkes ved at HTC udsender en ny softwareopdatering til de berørte mobiltelefoner.

(Kilder: Gizmodo, Android Police)

Læs også: Amazon sætter ild til tavle-PC-krigen

Læs artiklen på amobil.no

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Oversat af Alexander Almegaard