HPs TouchPad kommer 1. juli

Den første tavlecomputer med WebOS kan forudbestilles fra 19. juni. Billigste model koster 2.900 kroner.

TouchPad er HPs første tavlecomputer af den nye art. Den er samtidig premieren på WebOS-styresystemet, som skal konkurrere med Google Android og Apple iOS. Foto: HP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle venter spændt på, om markedet for tavlecomputere vil ændre sig, når verdens største IT-producent, Hewlett-Packard (HP), 1. juli sender sin TouchPad på gaden. Det bliver nemlig samtidig debuten for WebOS-softwaren, som Palm har udviklet. TouchPad lanceres 1. juli i USA i en udgave med trådløs forbindelse og dermed endnu ikke også mobilforbindelse. Få dage senere vil den ligge på hylderne i Storbritannien, Irland, Frankrig og Tyskland. Canada følger midt i juli, mens Italien, Spanien, Australien, Hongkong, New Zealand og Singapore er med senere i år.

Kan forudbestilles fra 19. juni

TouchPad kan bestilles fra 19. juni. Den vil koste 399 euro (2.900 kroner) for udgaven med 16 GB hukommelse og 479 euro (3.600 kroner) for den med 32 GB hukommelse. Skærmen er på 9,7 tommer, har en opløsning på 1.024 x 768 pixler og kan styre med multiberøring. Den måler 190 x 240 x 13,7 millimeter og vejer 740 gram. HP købte Palm for et år siden for 1,2 milliarder dollars og fik dermed adgang til WebOS, som Palm hidtil havde brugt på sine mobiltelefoner. HP vil dog lægge WebOS ind på alle sine computere sideløbende med Windows, så brugerne kan vænne sig til det nye styresystem. Apple dominerer i øjeblikket markedet for tavlecomputere med sin iPad, men en række konkurrerende produkter er kommet til, senest HTC Flyer, der ligesom de fleste andre anvender Google Android som styresystem.