HP klar med iPad-kopi

Den nye tavlecomputer fra HP ligner en iPad til forveksling. Men det er den bestemt ikke - tværtimod.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vælter fortsat næsten dagligt frem med nye tavlecomputere, der skal konkurrere mod Apples iPad - men i går kom en af dem, der faktisk er værd at lægge mærke til.

IT-giganten HP annoncerede nemlig i går, at de sender den næsten tro iPad-kopi, HP Touchpad ud på markedet til sommer. Og selv om Touchpad ligner iPad til forveksling, er det bestemt kun på overfladen.

Sidste år købte HP nemlig mobil-producenten Palm, og med i købet fulgte Palms fejende flotte styresystem til mobile enheder, WebOS.

Siden har vi ikke hørt meget til Web OS, bortset fra et par opdaterede HP-mobiler, der ikke er til at drive op i Danmark - indtil i går. De nye touchpads fra HP er nemlig baseret på netop WebOS og dermed er det det første reelle alternativ til Apples iOS og de myriader af Google Android-baserede tavlecomputere, der enten allerede kan købes, eller lige om lidt rammer markedet.

WebOS er samtidig maskinens primære feature - for designmæssigt ligner maskinen en iPad, og inden i udmærker den sig heller ikke synderligt i forhold til markedets øvrig tilbud. Maskinen kommer med 1,3 megapixel webcam og en skærm på 9,7 tommer - og er udstyret med to 1,2 Ghz-processorer.

Foreløbig er det ikke meldt ud, om maskinen bliver sendt til salg i Danmark