Hov. iPhone er kun nummer to

Samsungs Galaxys SIII solgte for en stund bedre end Apples iPhone. Men det var der dog en god grund til.

Samsungs kæmpestore Galaxy SIII solgte bedst sidste kvartal Fold sammen
Læs mere
Foto: KI PRICE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker nok ikke igen lige foreløbig - men i tredje kvartal af i år, røg iPhonen ned på andenpladsen over verdens bedst sælgende telefoner. Førstepladsen blev snuppet Samsungs Galaxy SIII, der solgte i 18 mio. eksemplarer globalt, mens iPhonen kun formåede at svinge sig op på 16,2 mio. enheder.

Det viser nye tal fra analyseselskabet Strategy Analytics, der har riven ude efter Apple i øjeblikket. For nylig sendte selskabet en anden analyse ud, der viste, at Apple-kundernes loyalitet var faldende, og en mindre andel end før med sikkkerhed ville købe iPhone igen næste gang.

De nye tal snyder dog lidt. Analysen dækker nemlig kun tredje kvartal, der var præget af, at alle de potentielle iPhone-købere afventede iPhone 5. Denne mobil kom først bredt til salg i ugerne efter den 21. september, hvor tredje kvartal var næsten slut.

Statistikkerne er dog entydige. Selv om Apples iPhone fortsat verdens bedst sælgende smartphone, er Android-platformen virkelig meget større. Apples markedsandel ligger stabilt omkring de 15-20 procent, mens Androids markedsandel i tredje kvartal ramte 75 procent. Googles Android-system har dog fordel af, at det leveres på et væld af forskellige mobiler, hvoraf Samsung altså så leverer den bedst sælgende.

Næste år kan der meget vel komme nye strømningerne i statistikkerne. Windows Phone blev for nylig lanceret i ny version, og denne platform er spået til at eksplodere de kommende år. Samtidig udvikler Samsung og Intel på en fælles platform, kaldet Tizen, og holdet bag Firefox-browseren barsler også med et mobilsystem, der også får debut næste år. Dertil kommer Research In Motions forsøg på comeback med Blackberry 10-systemet.

Også et hold af tidligere Nokia-ansatte barsler med et projekt, der måske vil udløse en mobil næste år. Nokias skrottede MeeGo-system var nemlig open source og lever videre i selskabet Jolla Mobile, der arbejder på at få et MeeGo-baseret produkt på markedet. Det vil dog næppe se ud som på den yderst roste mobil Nokia N9, der blev den eneste med MeeGo nogensinde.

Jolla Mobile er et ubeskrevet kort, men spænder over 50-100 ansatte og et partnerskab med giganten China Mobile.