Hoppede du på årets aprilsnarre?

Her er en samling af nogle af de bedste fra den teknologiske verden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Foråret er kommet, og dermed var det i går endnu engang blevet tid til en 1. april fuld af sjove løgnehistorier. Massevis af hjemmesider var fuld af nyheder, der skulle tages med et gran salt.

Her er nogle af vores favoritter:

Google Maps bliver overført til Nintendo 8-bit

Mange af de største it-selskaber er virkelig begyndt at tage 1. april alvorligt. I år præsterede Google at lave en række morsomme aprilsnarre. Den sjoveste var efter vores mening Googles nye version af Google Maps overført til den ældgamle spilkonsol fra Nintendo.

»Her på Google tilbyder vi produkter til alt fra computere, telefoner, tavlecomputere og fjernsyn, men vi har længe overset et af de mest populære systemer nogensinde. Derfor er det en glæde at præsentere Google Maps i 8-bit version til Nintendo NES.«

Det hele blev leveret med glimrende 8-bit grafik og musik, og lydeffekterne, når der blev zoomet ind på kortene, var for os prikken over i'et.

Gmail Tap

Google-udviklerne har vist irritert sig længe over, hvor små skærme en almindelig smartphone har. Derfor allierede de sig med en af efterkommerne til skaberen af morsekoden og igangsatte produktionen af Gmail Tap, hvor du bruger morsealfabetet til at skrive tekst på din mobiltelefon.

»Det eneste du har brug for, er en streg og en prik for at kunne føre samtaler med hele verden.«

02s supertelefon

Det britiske teleselskab 02 lancerede for nylig et nyt abonnement ved navn »On & On« for de, der ynder at bruge telefonen hyppigt. Det, som mange ikke var klar over, var, at de også lancerede en telefon ideel til rigtig mange timers brug.

Telefonen hedder »O2 On & On Smartphone«, og den fremviste specifikationer som 1,2 GHz-processor, 3,5-tommer LCD-skærm samt et 8-megapixel kamera. Men hvad er den reelle nyhed? Et batteri, der holder mobilen kørende i 92 timer, når den er standby, eller hele 1.000 timer under samtale. Perfekt til den moderne mobilbruger!

Sony Vaio Q

Sony har indset, at folk vil have små ting, og mange troede nok, at deres Vaio-computere allerede var så tynde og lette, som man kunne ønske sig. Men hvor tog de fejl! I går annoncerede de nemlig Sony Vaio Q, som er en lille bærbar computer på størrelse med en tikrone.

Som om det ikke var nok med et minimalt rumfang, så har den lille maskine ganske imponerende specifikationer. Her lovprises alt fra en i9-processor fra Intel (nej, ikke blot i7), 8 gigabyte hukommelse, to SSD-harddiske på 128 gigabyte i Raid 0, et AMD Radeon HD 6650M-grafikkort og en 3D-skærm på 0,75 tommer.

Adblock blev til Catblock

Tilføjelsesprogrammet AdBlock til Chrome og Safari fik i går en midlertidig opdatering, da navnet pludselig blev ændret til CatBlock. I stedet for at blokere annoncer, som programmet normalt gør, blev billederne i stedet skiftet ud med søde kattebilleder. Skaberen af programmet skulle efter sigende have modtaget så mange positive tilbagemeldinger, at han overvejer at lave en version af CatBlock, hvis han får nok donationer.

Dette var blot et lille udvalg af de hundredvis af gode aprilsnarre, der dukkede op på nettet i går.

Læs også: Husk at være skeptisk - det er 1. april

Læs artiklen på teknofil.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Janus Bødker.