Homo-pingviner adopterede et æg

To hanpingviner i Bremerhaven har sammen udruget et æg og tager sig nu af resultatet.

Den lille nye pingvin ligner sine fædre (og alle andre humboldtpingviner). Til højre de to adoptivforældre, som hedder Z-punkt og Mangepunkt efter deres brystpletter. Ungen har endnu ikke navn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carmen Jaspersen, Scanpix

To homoseksuelle humboldtpingviner har fået en efterkommer.

Det lille mirakel er sket i den zoologiske have i Bremerhaven i det nordvestlige Tyskland. Her lykkedes det personalet at få to hanpingviner, der længe har dannet par, til at udruge et æg, som de oprindelige forældre havde afvist at tage sig af.

Ungen kom ud af ægget allerede i slutningen af april, men sagen er først blevet kendt nu. De to fædre har travlt med at forsørge den lille pingvin. De fodrer den med en gennemtygget fiskegrød og plejer og beskytter den.

”Deres omsorg er rørende. Nøjagtig som hos heteroseksuelle par,” siger dyrlæge Joachim Schöne til tyske medier.

Homoseksualitet hos dyr er ikke usædvanligt. I Bremerhavens zoologiske have lever 20 humboldtpingviner. Seks af dem har en partner af samme køn.

For fire år siden forsøgte man at gøre de homoseksuelle pingviner interesserede i det modsatte køn ved at importere hunpingviner fra Sverige. Det fremkaldte protester fra en østrigsk bøsseorganisation. Hanpingvinerne lod sig heller ikke omvende af de feminine indtryk.

Det er ikke klart, hvilket køn den nye pingvin med de to fædre tilhører, men det vil man finde ud af, når den er lidt større, siger dyrlægen.