Hold styr på økonomien med Spiir

Mangler du at få et overblik over dit forbrug? Tag et billede af din kvittering, indtast beløbet og så har du en oversigt over, hvad du bruger dine penge på. Det er dog en smule mangelfuld app fra Spiir Aps.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dag over frokosten på arbejdet sad jeg og snakkede med en kollega om, at man ofte ikke aner, hvor ens penge egentlig bliver af. De fleste af jer kender det sikkert godt. Vi fik dog hurtigt pejlet os ind på, at vi vist nok bruger en hel del penge på restaurant og café besøg, byture og dyrt take-away. Min kollega nævnte Spiir.dk, hvor man kunne få et helt konkret overblik over sin økonomi, og jeg blev faktisk en smule nysgerrig efter, hvad det helt konkret er, jeg bruger mine penge på.

Da jeg kom hjem fra arbejde tastede jeg Spiir i Google søgefeltet, og fik hurtigt oprettet en gratis brugerprofil. En kort guide forklarede, hvordan jeg fik mine posteringer fra netbanken ud i et excelark, for så at kunne indlæse dem i Spiir. Jeg tænkte, åh nej det lyder besværligt, men det viste sig heldigvis at være super nemt. Da posteringerne var indlæst, kunne systemet selv kategorisere de fleste af mine køb, og få af dem skulle jeg selv kategorisere.

Wupti, på få minutter havde jeg et fuldt overblik over indtægter og udgifter, faste og variable omkostninger og den gennemsnitlige bundlinje i min privatøkonomi. Der var grafer som fint viste mine indtægter og udgifter, og jeg fik et godt overblik over, hvad jeg bruger mine penge på.

Fuld af begejstring fandt jeg en Spiir app i Itunes App Store. Mine forventninger var enorme. Jeg downloadede den straks og var meget spændt på, hvad den kunne. Men øv... sikke en skuffelse. Det eneste app’en kan, er at tage billeder af mine kvitteringer og gemme dem med dato, beløb og et geo- tag. Selve funktionen er da selvfølgelig meget smart og brugbar, men jeg havde nok bare håbet på flere og mere avancerede muligheder.

Når det så er sagt, fungerer app’en som den skal. Det er en god måde at ”gemme” sine kvitteringer, og man har mulighed for at se, hvornår man handlede, hvad det kostede og hvorhenne man købte det. Der er også mulighed for at skrive en kommentar til kvitteringen. Jeg synes dog, at det er en smule ærgerligt at app’en ikke selv kan scanne kvitteringen for, hvad totalbeløbet er (som de app’s der f.eks. kan scanne visitkort og ”grappe” e-mailadresser). Man skal selv manuelt taste beløbet. Derudover synes jeg også, at der mangler en funktion, som kan ligge beløbene sammen, så man kan få sig et mere samlet overblik og grafer og mulighed for kategoriseringer ville være et klart plus.

Alt i alt en udmærket og brugbar app, men som skuffer, når man kender og har prøvet funktionerne på Spiir.dk. Der er plads til forbedringer og udvikling, for den har helt klart et potentiale til at kunne blive en rigtig god app.

Spiir er gratis og kan downloades i Itunes App Store.