»Hjemmevideo« er årets mest piratkopierede film

Project X er blevet downloadet - ulovligt - flere gange end film som The Dark Knight Rises og Twilight i løbet af 2012.

Foto: Warner Bros. Pictures Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvert år indsamler hjemmesiden Torrentfreak statistik på de mest piratkopierede film. Listen over de film, der blev downloadet flest gange i 2012, ligger nu klar.

Med næsten 9 millioner downloads topper filmen Project X listen tæt forfulgt af Mission: Impossible - Ghost Protocol samt den sidste film i Christopher Nolans Batman-trilogi, The Dark Knight Rises.

Årets fest

Project X var en af sommerens store sensationer. Tre venner vil gøre sig populære på skolen, og de beslutter sig derfor for at holde en lille fest. Et par plakater på skolen og et par radioreklamer senere vokser den lille fest sig dog hurtigt kæmpestor med flere tusinde deltagere. Huset, haven og bilen bliver raseret – og det samme gør i øvrigt hele nabolaget i denne simple komedie.

Læs anmeldelse: Ibiza i baghaven

Hvis du nogensinde har overvejet, hvor galt det rent faktisk kan gå, hvis knægten får lov til at være alene hjemme en weekend, så giver Project X det perfekte svar. Selv ikke de vildeste bekymringer vil kunne matche det, der udspiller sig i denne film, som er filmet som en hjemmevideo med et enkelt håndholdt kamera.

Storsælgere mangler

Statistikken fra Torrentfreak fortæller dog også, at Project X er den dårligst sælgende film på listen. Med en omsætning på 100 millioner dollar har den indtjent under det halve af de øvrige ni film, hvor The Avengers er topscorer med en omsætning, der er femten gange så stor.

Samtidig er det værd at bemærke, at store sælgere som The Hunger Games og den seneste James Bond-film, Skyfall, ikke er blevet downloadet nok gange, til at få en plads i top ti.

Hvis du endnu ikke har set verdens mest piratkopierede film, så kan du se traileren for den nedenunder:

Læs også: Her er top ti over årets apps

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.