Hjemme hos Hewlett-Packard

Berlingske var forleden inviteret indenfor hos Hewlett-Packard i Houston, hvor vi fik et kig bag kulisserne på verdens største PC-producents nyeste satsning: HP Elite Series.

Berlingske var forleden på besøg på hovedkontoret hos verdens største PC-producent, Hewlett-Packard, i Houston. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lyden af de mange blæsere, som kører på fulde drøn, skriger i ørerne, og i et kort øjeblik overvejer man, hvorvidt de rent faktisk har en jetmotor stående inde i den lille containerlignende boks i midten af den store lagerhal. Godt gemt bag en sandstorm, som ville få selv den mest standhaftige beduin til at skrive sit testamente, kan man lige akkurat skimte lyset fra to bærbare computere inde i testkammeret.

Testen kaldes ”Arizona Reddust” - computeren bliver blæst til med støv i hele seks timer for at teste, hvorvidt de interne komponenter kan holde til, at man tager den bærbare med på stranden eller med igennem Sahara, og den er blot en af hel serie af forskellige holdbarhedstests, som Berlingske overværede i Houston, da vi for nylig var inviteret indenfor hos Hewlett Packard, måske bedre kendt under forkortelsen HP.

Testkammerets hvirvlende sandstorm er et godt billede på den turbulente tid, som verdens største PC-producent har været igennem på det seneste. Den tidligere topchef, Léo Apotheker, fik blot 11 måneder på posten og nåede dårligt at annoncere, at HP havde i sinde at skille sig af med PC-produktionen på grund af manglende omsætning, før han i blev blæst ud af direktionslokalet i midten af september.

Nu er den tidligere eBay-direktør Meg Whitman hentet ind for at berolige de bekymrede investorer, og HP oplyser nu, at man endnu ikke har truffet en endegyldig beslutning om, hvorvidt PC-produktionen er købt eller solgt. Imens investorerne holder vejret i spænding, kan vi andre glæde os over firmaets seneste produktrække – den såkaldte HP Elite Series, som fås både i stationære- og bærbare udgaver.

HP Elite Series henvender sig primært til erhvervslivet, men det betyder ikke, at den almindelige forbruger ikke kan få glæde af serien, som måske bedst beskrives med ordene ”holdbart design”. Dette er særligt gældende for den bærbare del af serien:

- Produktet skal signalere, at det kvalitet, fastslår HP’s designchef Stacy Wolff, idet han sammenligner maskinernes indgraverede logo med vielsesringens ditto. Og det må siges, at Elite Series' æstetiske design har et meget holdbart udtryk: Elite Series er meget minimalistisk i sit design, men der er alligevel kælet nok for detaljen til, at maskinen samlet set virker som kram: Den blanke, metalliske magnesiumlegering brydes af meget markante hængsler på siden og en solid ryg med titaniumlegering. Til sammen giver de en følelse af, at produktet kan tåle lidt af hvert, og det er netop, hvad Elite Series kan.

Produkterne gennemgår nemlig et utal af forskellige holdbarhedstests på HP’s laboratorier i Houston: De bliver eksempelvis varmet op til 60 grader i store ovne for at sikre, at man kan glemme sin computer i bilen på en varm sommerdag. I frysere bliver de frosset ned til minus 29 grader for at sikre, at man kan tage den bærbare med på skituren, hvis man ønsker det.

I store trykkamre bliver de udsat for forskellige atmosfæriske tryk, sådan at HP Elite Series kan bryste sig af at være funktionsdygtig i over 4,200 meters højde. De bliver rystet af store højtalermembraner og udsat for højfrekvens for at sikre, at komponenterne ikke ryster sig løs undervejs i transporten ud til kunden eller den daglige brug for den sags skyld. Der bliver sat strøm til dem for at simulere de overgreb, som statisk elektricitet udøver på sådanne maskiner i dagligdagen.

De bliver smidt på gulvet fra en lille meters højde hele 26 gange for at teste, at de kan tåle at være i hænderne på en lettere skødesløs person, og meget andet, som man ikke skulle mene, at en computer havde godt af. Alt i alt giver dette en grund til at tro, at HP Elite Series er en række meget holdbare produkter.

Dette er ikke mindst underbygget af de enkelte komponenter, eksempelvis harddisken, som er designet til at stoppe og gemme dataen, hvis den skulle blive tabt på gulvet under brug, eller batterierne, som udsættes for stresstests, sådan at de angiveligt kan holde strøm i op til 32 timer.

Skærmen er specielt designet med henblik på at afbillede meget stærke farver igennem en kombination af skærmens hardware og computerens software, som enkelte feinschmeckere måske allerede kender under navnet DreamColor, der udmærker sig ved at kunne vise omkring en 1 million forskellige farver i høj opløsning.

Hertil kommer en lang række af anden interessant software, som HP Elite Series er født med, eksempelvis AMD Eyefinity, som lader brugeren tilslutte flere skærme til maskinen angiveligt uden at påvirke computerens arbejdshastighed, eller det indbyggede lydprogram, SRS Premium Sound, som i essens er en equalizer, som nemt lader brugeren skifte imellem forskellige indstillinger, hvad enten man ønsker at se film eller høre musik.

Der er ingen tvivl om, at brugeren har været i centrum, da man designede HP Elite Series. Designet er på en gang tiltalende og holdbart i sit udtryk, og afspejler på den måde de mange timers holdbarhedstests, som foregår bag murene på hovedkontoret i Houston.

Det er i sig selv ikke særlig nyskabende at fokusere meget på design. Langt størstedelen af producenterne på markedet fokuserer mere og mere på at have deres egne, unikke (design)features, hvor rustfrit stål er det foretrukne materiale. Således synes det at være maskinernes enkelte egenskaber, der skal skille dem ud fra mængden i dette overfyldte marked.

Det er uvist, hvorvidt HP forsøger at brande sig som ”den holdbare producent” med Elite Series, men kun få konkurrenter kan bryste sig af en lignende holdbarhed. Spørgsmålet er så, hvorvidt HP Elite Series bliver afgørende for, om HP også i fremtiden vil være verdens største PC-producent

Se billeder fra Berlingskes besøg hos HP her

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!